Ajuns la Timisoara intr-un turneu al dezastrului, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a fost huiduit de cadrele medicale. In Romania tot mai hamesita de schimbarile ce nu aduc decat mutatii la nivelul persoanelor care intretin catastrofa, momentul
Ajuns la Timisoara intr-un turneu al dezastrului, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a fost huiduit de cadrele medicale. In Romania tot mai hamesita de schimbarile ce nu aduc decat mutatii la nivelul persoanelor care intretin catastrofa, momentul are o semnificatie aparte.
Trebuie sa fi ajuns tare de tot cutitul la os, o data ce romanii mai au puterea sa huiduie un stab descins din Palate in colbul strazilor tot mai pline de gropi.
Si cu toate acestea, Eugen Nicolaescu nu si-a anuntat demisia. Nici macar nu s-a suparat. Cu zambetul impietrit pe fata, devenit deja expresia demnitarului care trece prin injuraturi ca aviara prin apa, domnia sa a declarat ca nu-i Dumnezeu pentru a face minuni. Cat despre cozile la compensate, producatorul de lesinuri, Eugen Nicolaescu, a tinut sa linisteasca lumea amarata: ""Din septembrie-octombrie nu vor mai fi cozi la farmacii"".
Cu alte cuvinte: Calcati-va in picioare, lesinati, muriti chiar inca vreo cinci luni!
Alaturi de Gheorghe Flutur, Eugen Nicolaescu e cel mai detestat ministru al Guvernului Tariceanu. Ca domniei sale nu-i pasa e explicabil. Apartine acelor insi de guma. Nu-i ating nu numai huiduielile, dar nici macar loviturile cu parul. Inexplicabila ramane reactia celor din PNL si chiar si reactia celor din Alianta. Sa nu le pese ca Gheorghe Flutur, Eugen Nicolaescu arunca in aer si bruma de zestre electorala a fortelor de la Putere? Raspuns precis: Nu le pasa! Nu le pasa nici de huiduieli, nici de erodarea in sondaje, nici de dezvaluirile din presa. Nu le pasa de nimic. Ne aflam astfel in fata unui fenomen unic in istoria Romaniei.
Ne aflam in fata unei dictaturi originale in istoria patriei: Dictatura neghiobiei.
Membrii Guvernului, in frunte cu premierul, pot sa-si faca de cap fara a se nelinisti o secunda ca ar putea plati politic pentru asta. Printr-o ma-nipulare grosolana, s-a impus opiniei publice romanesti credinta ca orice schimbare la nivelul Guvernului inseamna instabilitate politica. Si instabilitate politica inseamna amanarea datei de admitere in Uniunea Europeana. Si amanarea datei inseamna o lovitura data interesului national, sansei unice a Romaniei, viitorului copiilor nostri si ai lui Calin Popescu Tariceanu, desigur.
Concluzia: ministrii, in frunte cu Calin Popescu Tariceanu, nu pot fi dati jos indiferent de dezastrul produs. Interesul national cere ca neghiobii sa ramana mai departe in fruntea tarii. Ceausescu isi justifica dictatura prin teza ca prabusirea sa pune la indoiala independenta tarii. Calin Popescu Tariceanu justifica dictatura neghiobiei prin teza ca demisia unui membru al Guvernului sau demisia sa pune la indoiala viitorul tarii.
Prin aceasta manevra politicianista se explica realitatea care i-a adus pe romani in planul exasperarii. Guvernul Tariceanu e de neclintit. Mai ceva decat conducerea ceausista a Romaniei.
Seful Agentiei de Strategii Guvernamentale a facut cadou, din bani publici, o comanda unei asa-zise firme de consultanta. Calin Popescu Tariceanu surade nepasator la intrebarea de ce nu-l da afara pe subordonat.
Nu vrea sa provoace instabilitate politica, acum ne pregatim de aderare.
Gheorghe Flutur a dat tara peste cap, facand sa explodeze gripa aviara pe intreg teritoriul tarii. In paralel, pe spinarea dezastrului s-au imbogatit peste noapte firmele clientelei politice. Opinia publica il intreaba pe Calin Popescu Tariceanu de ce nu-i cere lui Fluture demisia. Calin Popescu Tariceanu raspunde, smechereste, ca stabilitatea politica reclama ca Gheorghe Flutur sa ramana mai departe in fruntea Departamentului. Ba, mai mult, pentru a putea bramburi tara cu mai multa eficienta, conducerea luptei impotriva aviarei a fost asumata de insusi Calin Popescu Tariceanu.
In ultimii ani ai regimului Ceausescu, exasperarea romanilor izvora din sentimentul ca fostului Conducator nu i se putea intampla nimic. Indiferent de ce facea, romanii stiau ca n-au cum sa-l dea jos.
Un sentiment asemanator s-a ivit si creste in ultimul timp in randul romanilor.
Sentimentul exasperarii.
Opinia publica, presa, cer ca responsabilii dezastrului din Agricultura si Sanatate sa plateasca politic.
Poate ca Gheorghe Flutur si Eugen Nicolaescu n-ar trebui sa fie demisi prin raportare la faptele lor. Poate.
Din nenorocire pentru ei, au fost identificati drept principalii responsabili ai bramburelii care zgaltaie tara din temelii. De plecat, cei doi nu pleaca. De demis, Calin Popescu Tari-ceanu nu-i demite.
La 16 ani de la prabusirea dictaturii comuniste, Romania cunoaste o noua dictatura: dictatura neghiobiei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.