Compania GRIVCO va cere in instanta daune de doua milioane euro senatorului PD Radu Berceanu, ca urmare a prejudiciilor aduse firmei de declaratiile acestuia. Ministrului Economiei i s-a reprosat interventia pe o piata libera. Senatorul PD Radu Be
Compania GRIVCO va cere in instanta daune de doua milioane euro senatorului PD Radu Berceanu, ca urmare a prejudiciilor aduse firmei de declaratiile acestuia. Ministrului Economiei i s-a reprosat interventia pe o piata libera. Senatorul PD Radu Berceanu a vehiculat informatii false care au prejudiciat firma GRIVCO, potrivit presedintelui-director general al acesteia, Mihai Lazar. ""Am hotarat sa-l dam in judecata pe dl Berceanu si sa-i cerem 2 milioane de euro drept daune morale si materiale"", a declarat ieri Lazar. DECLARATII. ""Daca vrea sa intre in afaceri cu energie, Berceanu trebuie sa se pregateasca mai intai, nu sa faca afirmatii false. Pentru acestea trebuie sa raspunda in instanta, pentru ca nu le-a probat"", a spus presedintele GRIVCO. ""A spus ca doar plimbam 2-3 hartii fara sa avem riscuri. Nimic mai fals. Putem pierde garantii de milioane de euro"", a completat Mihai Lazar. Anterior, Radu Berceanu mai invocase anumite contracte, sustinand ca GRIVCO revinde unor societati de stat (printre care Metrorex) energie cumparata de la Rovinari si Turceni. Conform lui Mihai Lazar, GRIVCO nu a luat energie decat de la Rovinari, cantitatea respectiva (18.000-20.000 de MWh/ luna) fiind integral exportata in tari ca Ungaria si Serbia. ""Contractul cu Metrorex a fost castigat la licitatie la Bursa Romana de Marfuri si economiile anuale ale Metrorex sunt de 50 de miliarde de lei vechi, energia venind exclusiv din Bulgaria. In plus, contractele aruncate in presa reprezinta o problema de concurenta"", a declarat Lazar. DIRIJISM. Mihai Lazar i-a reprosat ministrului Economiei, Codrut Seres, ca intervine pe piata libera. ""Societatile de stat cu un management incorsetat de decizii dirijiste vor pierde competitia si vor muri"", a mai spus Mihai Lazar. ""Electrica a ajuns sa cumpere de la noi, si nu direct de la producator, pentru ca nu a putut plati anticipat si pentru ca a intarziat foarte mult platile de cand Electrica era ca o cheie. Daca trebuie platiti minerii, vine cineva si spune stop altor plati"", a explicat Cristian Dumitriu, seful departamentului de energie al GRIVCO. Lazar a adaugat ca Electrica si Complexul Rovinari au reziliat recent contractele cu GRIVCO. ""Cei de la Rovinari s-au razgandit, chemandu-ne la renegocieri. Seres a facut bine ca a liberalizat complet piata, dar nu mai are ce cauta pe piata"", a precizat presedintele GRIVCO. Ponderea energiei importate in livrarile GRIVCO a fost de 100% in perioada 2003-2004, de 65%-67% in 2005 si este de circa 55% in acest an, potrivit estimarilor oficialului companiei. Energia conteaza pentru 20% din cifra de afaceri a GRIVCO, de aproximativ 60 de milioane de euro anul trecut. RASPUNDERE
""Daca vrea sa intre in afaceri cu energie, Berceanu trebuie sa se pregateasca mai intai, nu sa faca afirmatii false. Pentru acestea trebuie sa raspunda in instanta, pentru ca nu le-a probat""
Mihai Lazar
presedinte-director general GRIVCO CORSETUL DE STAT
""Societatile de stat cu un management incorsetat de decizii dirijiste vor pierde competitia si vor muri. Electrica si Complexul Rovinari au reziliat recent contractele cu noi. Cei de la Rovinari s-au razgandit""
Mihai Lazar
presedinte-director general GRIVCO REPLICI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.