Philip Seymour Hoffman, in rolul vietii sale Premiera acestei saptamani este, fara indoiala, ""Capote"", film pentru care actorul american Philip Seymour Hoffman a luat atat Globul de Aur, cat si Oscarul. CRIMA. In noiembrie 1959, Truman Capote

Philip Seymour Hoffman, in rolul vietii sale

Premiera acestei saptamani este, fara indoiala, ""Capote"", film pentru care actorul american Philip Seymour Hoffman a luat atat Globul de Aur, cat si Oscarul.

CRIMA. In noiembrie 1959, Truman Capote (Philip Seymour Hoffman), autorul romanului ""Breakfast at Tiffany"", citeste un articol pe ultima pagina a celebrului New York Times. In articol este vorba despre uciderea a patru membri ai cunoscutei familii Clutter la o ferma din Holcomb, Kansas. Povesti similare apar in ziare aproape zilnic, dar ceva la povestea asta i-a atras atentia lui Capote. Era o ocazie, credea el, de a-si aplica teoria la care se gandea de mult, si anume, ca in mainile scenaristului potrivit, nonfictiunea ar putea trece drept fictiune. Ce impact au avut aceste crime in acel orasel? Cu acest scop in minte, fara sa-l intereseze daca vor fi prinsi sau nu criminalii, el reuseste sa convinga revista The New Yorker sa-i dea aceasta insarcinare si pleaca spre Kansas. El este insotit de prietena lui din copilarie, Harper Lee (Catherine Keener), care in cateva luni va primi Premiul Pulitzer si va deveni faimoasa ca autoare a romanului ""Sa ucizi o pasare cantatoare"".

OSTILITATE. Chiar daca vocea sa copilaroasa, manierele si hainele neconventionale starnesc ostilitate intr-un loc unde oamenii se cred inca in Vestul Salbatic, Capote va castiga rapid increderea localnicilor, in special a lui Alvin Dewey (Chris Cooper), agentul Biroului de Investigatii din Kansas, care conduce ""vanatoarea"" criminalilor. Prinsi in Las Vegas, criminalii Perry Smith (Clifton Collins Jr) si Dick Hickock (Mark Pellegrino) sunt adusi in Kansas, unde sunt judecati si condamnati la moarte. Capote ii viziteaza in inchisoare. Pe masura ce incepe sa-i cunoasca, el isi da seama ca articolul de revista a ajuns de consistenta unui roman, o carte care ar putea sa se masoare cu cele mai bune din literatura moderna...

VIDEO & DVD


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.