Revolta in Sectorul 3 al Capitalei. Spatiul verde din fata unui bloc de locatari a fost defrisat. Opt copaci de esenta tare au fost taiati cu drujba. Noul proprietar a obtinut avizul in luna martie pentru taierea arborilor aflati pe cei 1.400 de met
Revolta in Sectorul 3 al Capitalei. Spatiul verde din fata unui bloc de locatari a fost defrisat. Opt copaci de esenta tare au fost taiati cu drujba. Noul proprietar a obtinut avizul in luna martie pentru taierea arborilor aflati pe cei 1.400 de metri patrati. Acesta a fost emis de catre Primaria Municipiului Bucuresti, Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement. SC Hoshen Consult SRL si SC Toraben Imob SRL au obtinut, de asemenea, si autorizatia de construire pentru o cladire de zece etaje. Locatarii blocurilor din zona ameninta cu blocarea strazii daca noii proprietari vor continua defrisarile. ""Noi am depus la Primaria Sectorului 3 mai multe sesizari prin care solicitam amenajarea acestui spatiu verde, care pe vremuri a fost un talcioc, in parculet pentru copiii nostri. Initial primaria a raspuns pozitiv, confirmandu-ne ca terenul nu va fi dat pentru constructie. Iar acum se taie pomii pe care noi i-am sadit in urma cu 30 de ani"", sustine Doina Ene, presedintele blocului. Oamenii se intreaba ce fel de studii de fezabilitate s-au facut pentru aceasta cladire. ""Noul bloc se va construi foarte aproape de al nostru. Ne este teama de efectele pe termen lung si mai ales de faptul ca bazinul de apa se va afla sub constructia lor"", afirma Camelia Nicolau, administratorul blocului. DEFRISAREA, OPRITA. Inspectorii Garzii de Mediu au sosit la fata locului. Ei au hotarart ca taierile de copaci sa fie oprite. ""Am emis invitatii pentru administratorii celor doua firme. Va trebui sa se prezinte la sediul nostru cu dosarele pe care le au si cu toate actele. Pana ce nu vom analiza tot dosarul este interzisa taierea copacilor. Daca si un singur copac va mai fi taiat, vom intocmi dosar penal"", explica Neagoie Valentin, inspector al Garzii de Mediu. Mai mult decat atat, terenul pe care se va ridica blocul de lux a fost folosit pana in prezent de locatari ca spatiu verde, calitate in care terenul ar fi trebuit sa se gaseasca sub protectia legislatiei in vigoare. Potrivit Ordonantei de Urgenta 195/2005, este interzisa schimbarea destinatiei spatiului verde. Desi au cerut ca in numeroasele adrese sa le fie precizata categoria terenului, daca el apartine domeniului public sau privat al statului, locuitorii de pe Strada Postavarului nu au primit nici o instiintare. Abia ieri au aflat, de la un reprezentant al Primariei Sectorului 3, ca acesta se gaseste in domeniul privat al statului. Cei 1.400 de metri patrati au fost, pare-se, retrocedati mostenitorilor defunctului Dumitrescu T. Zisu. Acestia au vandut mai departe terenul unui investitor strain care planuieste sa ridice in zona blocul de lux. DECIZIE
""Va trebui sa se prezinte la sediul nostru cu dosarele pe care le au si cu toate actele. Pana ce nu vom analiza tot dosarul este interzisa taierea copacilor. Daca si un singur copac va mai fi taiat, vom intocmi dosar penal""
Neagoie Valentin, inspector Garda de Mediu PLANGERE
""Noi am depus la Primaria Sectorului 3 mai multe sesizari prin care solicitam amenajarea acestui spatiu verde in parculet pentru copiii nostri. Iar acum se taie pomii""
Doina Ene, presedintele blocului


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.