Biroul Permanent al Senatului a decis ieri: raportul Comisiei juridice si de disciplina in cazul ""Nepoata"" a fost adoptat cu o singura abtinere - peremistul Gheorghe Funar, senatorul Norica Nicolai urmand sa fie sanctionat doar cu un avertisment.

""Membrii Comisiei juridice considera ca fapta doamnei senator Norica Nicolai constituie o abatere de la deontologia parlamentara, prevazuta de art. 52 lit. b din statutul deputatilor si senatorilor, si anume «nerespectarea prevederilor regulamnetului Camerei din care face parte», si propune Biroului Permanent aplicarea sanctiunii «avertisment»"", se arata in raportul comisiei.
""Este o simpla sanctiune pentru ca senatorul a fost la prima abatere. Daca va mai fi vreo alta abatere, s-ar putea ajunge la suspendarea din activitate pe o anumita perioada"", a explicat presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, decizia adoptata de Biroul Permanent, decizie care va fi prezentata azi si plenului acestei Camere.
RAPORT. Hotararea adoptata de forul de conducere al Senatului a avut la baza raportul pe care Comisia juridica si de disciplina l-a elaborat si remis dupa audierea celor implicati si analizarea probelor solicitate: casetele video ale unor posturi de televiziune, listele de vot, stenograma sedintei de plen.
Despre acest raport, presedintele Senatului are cuvinte de bine: ""este un raport obiectiv"".
Problema pe care o actualizeaza insa raportul este cea privind accesul in sala de plen a persoanelor straine, problema care, sustine Vacaroiu, trebuie reglementata strict, chiar si pentru personalul tehnic din Parlament.
Cum Parchetul a solicitat conducerii Senatului sa le aduca la cunostinta decizia adoptata, pe rol fiind un proces penal intentat de catre doua ONG-uri senatorilor Norica Nicolai, Serban Stratila si Teodor Melescanu, Comisia juridica recomanda Biroului Permanent transmiterea unora dintre probele administrate, precum inregistrarile tv sau copia bonului de acces in Senat a ""nepoatei"" Ana Manea Hanes.