Lovit in plin de ultima decizie prin care i s-a respins eliberarea din penitenciar, Miron Cozma s-a lansat intr-un atac furibund, mai ales cand a aflat si ca timp de un an noi discutii privind cererea sa de eliberare nu vor putea avea loc.
Miron Cozma sustine ca decizia Comisiei de eliberare conditionata de la Penitenciarul Rahova, din 2 iunie, este abuziva. Aflat in executarea pedepselor primite pentru doua mineriade, el a fost transferat din Penitenciarul de Maxima Siguranta Timisoara in Penitenciarul Rahova, cu doar doua zile inainte de analizarea cererii sale de eliberare conditionata. ""Transferul lui la Bucuresti este cu ochi si cu sprancene, ca sa nu fie eliberat, deoarece Comisia de la Timisoara il propusese pentru eliberare. A fost adus din dispozitia doamnei ministru, prin intermediul procuraturii militare.
Si aici s-a trimis acel raport vechi, in care se spune ca Miron ar fi fost privilegiat. E cu ochi si cu sprancene, un om sa fie chiar asa de haituit! Asta nu mai e justitie"", s-a plans avocatul Viorel Dumitrescu. Daca Miron Cozma a facut apel la presedinte pentru eliberarea lui, Asociatia Victimelor Mineriadelor a cerut sprijinul CSM pentru mentinerea lui in inchisoare.