""Zei americani"" este acum pe piata romaneasca Neil Gaiman este in acest moment unul dintre cei mai importanti scriitori de fantasy. ""Zei americani"", prima lui carte tradusa in Romania, apare la Editura Tritonic, cea care a cumparat drepturile

""Zei americani"" este acum pe piata romaneasca

Neil Gaiman este in acest moment unul dintre cei mai importanti scriitori de fantasy. ""Zei americani"", prima lui carte tradusa in Romania, apare la Editura Tritonic, cea care a cumparat drepturile pentru toate operele lui Gaiman.

PREMII. Volumul ""Zei americani"" a primit in 2002 premiile Hugo si Nebula, cele mai importante distinctii de SF. ""Zei americani"" este o mixtura de fantasy si mitologie, ce il are in centrul atentiei pe Shadow, un erou taciturn care este eliberat din inchisoare dupa ce fusese acuzat de moartea sotiei sale, Laura. Este angajat ca bodyguard de misteriosul domn Wednesday, care se dovedeste a fi, in final, incarnarea unui zeu stravechi. De fapt, aceasta este si batalia care se da in carte: cea dintre Vechii Zei, veniti din mitologie, si Noii Zei, manifestari ale vietii moderne si tehnologiei.

IMAGINATIE. ""Neil Gaiman este un scriitor cu un rar spirit de observatie si o nesfarsita imaginatie... a fost multa vreme o comoara a Angliei; acum este si o comoara a Americii"", spune despre el William Gibson, in timp ce George R.R. Martin crede ca romanul este ""original, captivant si deosebit de inventiv - o calatorie picaresca de-a lungul si de-a latul Americii, in care calatorii sunt mai ciudati decat locurile intalnite"".

SUPERPRODUCTIE. In SUA se filmeaza in acest moment un nou film dupa Gaiman, ""Stardust"". Din distributie fac parte nume sonore precum Robert de Niro, Rupert Everett, Michelle Pfeiffer sau Peter Oa€™Toole.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.