La 14 iulie, in prima zi a Festivalului de la Sibiu va fi prezentat publicului ""End Of An Era"", cel mai recent DVD al grupului Nightwish, inregistrat in 2005, care este si ultimul cu Tarja Turunen pe voce. Alaturi de HIM, Nightwish reprezinta
La 14 iulie, in prima zi a Festivalului de la Sibiu va fi prezentat publicului ""End Of An Era"", cel mai recent DVD
al grupului Nightwish, inregistrat in 2005, care este si ultimul cu Tarja Turunen pe voce.

Alaturi de HIM, Nightwish reprezinta un reper inconfundabil al muzicii rock finlandeze si prezentarea ""End Of An Era"" in cadrul unui festival care celebreaza cultura finlandeza este binevenita. Lansarea DVD-ului la Sibiu, in prezenta managerului formatiei, Ewo Pohjola, este o foarte buna ocazie de a oferi spectatorilor romani imaginea scenei rock & metal din Finlanda, deosebit de activa, diversa si valoroasa.
LIVE. Lansat de Casa de discuri Nuclear Blast (reprezentata in Romania de Rocris Disc) saptamana trecuta, ""End of An Era"" reprezinta un moment delicat din istoria formatiei. Asta pentru ca, imediat dupa terminarea spectacolului (inregistrat integral pe DVD-ul ""End Of An Era"") solista Tarja Turunen a fost anuntata ca nu mai face parte din formatie. Concertul a avut loc in octombrie 2005, la Hartwall Arena din Helsinki, in fata a 15.000 de spectatori.
CEL MAI BUN. Liderul Nightwish, Tuomas Holopainen, a transmis fanilor din Romania urmatoarele: ""Este o idee intr-adevar fantastica sa prezinti «End of An Era» la Festivalul Artmania si sunt foarte onorat de acest lucru... Pentru cariera Nightwish, concertul acesta este un moment simbolic si de referinta. Este cel mai bun spectacol pe care l-am dat vreodata atat din punct de vedere muzical, cat si vizual. (...) Am fost atat de mandru de formatie, de Tarja, de tot ceea ce am realizat impreuna in acesti ultimi zece ani!"".
Cauza despartirii de Tarja se pare ca are un aspect financiar, solista avand de-a lungul anilor un onorariu mult mai mare decat al colegilor de formatie. In plus, Tarja avea si turnee solo, ca soprana, in decembrie 2005 fiind vedeta unui concert de Craciun, la Sibiu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.