In jur de 10.000 de copii din Bucuresti nu mai au locuri la gradinite in aceasta toamna. Desi oficial inscrierile au inceput la 1 iunie si ar trebui sa se incheie la 31 august, sunt gradinite care nu mai au locuri. O situatie care se repeta la nivelu
In jur de 10.000 de copii din Bucuresti nu mai au locuri la gradinite in aceasta toamna. Desi oficial inscrierile au inceput la 1 iunie si ar trebui sa se incheie la 31 august, sunt gradinite care nu mai au locuri. O situatie care se repeta la nivelul Capitalei de trei ani, dar pentru care Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) si primariile de sector nu au gasit inca solutii. Parintii sunt mai descurcareti, dupa cum povestesc. Sub protectia anonimatului, evident, din cauza ca ei isi rezolva micutii cu o atentie la doamna directoare.
SOLUTII. ""Bucurestiul are un deficit de 10.000 de locuri, din cauza ca unele spatii au fost retrocedate. O situatie asemanatoare este in Prahova si in Suceava, dar cu un deficit mai mic de locuri"", a declarat Viorica Preda, inspector pentru invatamantul prescolar din cadrul Ministerului Educatiei. Unde se va ajunge in Capitala? La grupe supraaglomerate, pentru ca ""nu se poate ca insa cei mici sa nu intre la gradinita"". Daca se va ajunge la grupe cu 30-40 de copii, o situatie care nu este de dorit, dupa cum a precizat Viorica Preda, gradinitele risca sa nu primeasca avizele Directiilor de Sanatate Publica, din cauza ca unele spatii sunt prea mici pentru un numar atat de mare de copii. Conform sefului ISMB, Cristian Alexandrescu, primariile impreuna cu inspectoratele de sector trebuie sa gaseasca solutii pentru a cuprinde toti copiii - de exemplu alte spatii in cadrul scolilor sau constructia de gradinite.
SANATATE! La o raita pentru a inscrie un prescolar in grupa mica am aflat ca la Gradinita Nr. 45 din Sectorul 1 nu exista decat grupa mijlocie, desi ar fi fost avantajos programul prelungit. La Gradinita Nr. 47 din acelasi sector ni s-a urat multa sanatate, pentru ca inscrierile s-au incheiat de mult. Precizam ca am fi beneficiat si aici de program prelungit. Am gasit insa locuri la Gradinita Nr. 6, din cartierul Aviatiei, cu program normal, unde ni s-a spus ca nu trebuie sa locuim chiar in zona si ca avem de achitat la inceputul anului 70 RON, fondul gradinitei. La Gradinita Nr. 111 din Sectorul 6, inscrierile vor incepe abia la 19 iunie. Si acestea sunt doar cateva exemple.
In prezent, in Bucuresti, functioneaza 179 de gradinite de stat. Ele sunt repartizate astfel: in Sectorul 1 - 39, in Sectorul 2 - 41, in Sectorul 3 - 22, in Sectorul 4 - 29, in Sectorul 5 - 23, iar in Sectorul 6 - 25.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.