Autostrada Bucuresti-Pitesti a atras investitii de aproape 300 de milioane de euro in spatii de depozitare. Valoarea totala a proiectelor va ajunge la 600 milioane de euro pana in anul 2008. Afacerile cu spatii de depozitare au prins viteza odata

Autostrada Bucuresti-Pitesti a atras investitii de aproape 300 de milioane de euro in spatii de depozitare. Valoarea totala a proiectelor va ajunge la 600 milioane de euro pana in anul 2008.

Afacerile cu spatii de depozitare au prins viteza odata cu aparitia marilor lanturi de retail si cu explozia creditului de consum. Toate firmele au nevoie de depozite noi, moderne, dar piata are in acest moment un stoc de numai 150.000 de metri patrati, spune Cristian Ustinescu, senior consultant la compania imobiliara DTZ Echinox. El adauga ca cererea este atat de mare, incat nu exista nici un metru patrat neocupat.
CERERE. Investitorii din imobiliar au simtit oportunitatea acestei afaceri si in acest moment sunt in diverse stadii cateva proiecte de parcuri logistice, de o parte si de alta a Autostrazii Bucuresti-Pitesti. ""Investitiile anuntate pana-n anul 2008 se ridica la 600 milioane de euro"", spune Ustinescu. El mai precizeaza ca in acest an vor fi dati in folosinta 100.000 mp, alti 150.000 mp vor fi livrati in anul 2007, iar in 2008 vor mai aparea alti 150.000 mp. Peste 80% din aceste proiecte sunt localizate in zona de nord-vest a Capitalei, cu acces la Autostrada Bucuresti-Pitesti.
AFACERE. Dezvoltatorii de proiecte platesc in medie, la achizitia terenurilor din nordul si vestul Capitalei, circa 35 de euro pe metru patrat, in timp ce pentru utilitati cheltuielile se ridica la 10-15 euro pe metru patrat. Costurile de constructie sunt de circa 400 de euro pe mp, in cazul proiectelor din clasa A, a spus Ustinescu. Ei isi recupereaza repede banii, avand in vedere ca nivelul chiriei se ridica la 4,8-5 euro/mp/luna.

CEFIN. Soferii care vor poposi aici vor putea lua masa pana se descarca marfa


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.