Ultimul concert din seria unica sustinuta de Tudor Gheorghe (foto) in sapte seri a avut loc la 4 iunie si s-a intitulat ""Vara simfonica"". Prilej cu care a fost lansat albumul omonim, care incheie astfel ciclul Anotimpurilor Poeziei Romanesti. T
Ultimul concert din seria unica sustinuta de Tudor Gheorghe (foto) in sapte seri a avut loc la 4 iunie si s-a intitulat ""Vara simfonica"". Prilej cu care a fost lansat albumul omonim, care incheie astfel ciclul Anotimpurilor Poeziei Romanesti.

Total diferita fata de celelalte ""Anotimpuri"", ""Vara"" lui Tudor Gheorghe e o exceptie de la regula conform careia artistul nu canta compozitiile altora, nici pe versurile Eminescului. ""Sara pe deal"", compozitia lui Vasile Popovici, pe versurile lui Mihai Eminescu, a deschis ultimul spectacol al ""Saptamanii risipitorului de frumuseti"".
APLAUZE. Flori nenumarate, aplauze ce nu se mai terminau si superbe focuri de artificii au incheiat sarbatoarea varatica a muzicii bune. In afara de ""Anotimpuri"", maestrul a gasit de cuviinta sa prezinte trei spectacole de exceptie: ""Petrecerea cu taraf"", ""Diligenta cu papusi"" si ""In cautarea dorului pierdut"", ultimul dintre ele constituind o premiera pentru publicul bucurestean. ""Tudor Gheorghe merita umile si sfioase plecaciuni, fierbinti si sincere multumiri, adanc respect si admiratie profunda, pentru ca el este Dumnezeul baladei romanesti. Multumim, Tudor Gheorghe! Sa traiesti, Tudor Gheorghe! Te iubim, Tudor Gheorghe!"", nota pe forum cineva cu pseudonimul Robespierre.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.