Presedintele CA al FC National, Constantin Iacov, l-a acuzat de evaziune fiscala de un milion de dolari pe fostul proprietar al clubului, Gino Iorgulescu, in complicitate cu LPF, in cazul transferului lui Jon McKain la Poli Timisoara. Iacov susti
Presedintele CA al FC National, Constantin Iacov, l-a acuzat de evaziune fiscala de un milion de dolari pe fostul proprietar al clubului, Gino Iorgulescu, in complicitate cu LPF, in cazul transferului lui Jon McKain la Poli Timisoara.

Iacov sustine ca Iorgulescu ar fi trecut pe actele de transfer ca 90% din bani sa fie virati in contul societatii Baroque Trading Ltd. din Cipru si doar 10 procente sa fie transferate in contul gruparii bancare. ""La articolul 61, punctul 6, din statutul LPF, se specifica faptul ca sumele provenite din indemnizatiile de transfer se achita obligatoriu in contul cluburilor cedente, orice obligatie fata de terti urmand sa fie executata ulterior. Cei de la Liga stiau de acest lucru si au acoperit aceasta evaziune"", a spus Iacov. Secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, a explicat: ""Banii s-au dat in conturile desemnate de club, iar mai departe se face plata catre terti. E obligatia clubului sa stabileasca detaliile financiare, nu a mea, eu operez cu regulamente sportive, clubul e raspunzator. Ce face domnul Iacov se numeste teoria diversiunii"". In replica, Iorgulescu s-a pus la dispozitia ANAF, spunand ca Iacov incearca astfel sa acopere problemele financiare ale clubului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.