Violentele au escaladat, insurgenta parca a scapat de sub control. Ultimele zile au transformat Irakul intr-o tara a ororilor, in care tintele sunt din ce in ce mai multi civili. Un grup de barbati imbracati in uniforme de politisti a rapit ie
Violentele au escaladat, insurgenta parca a scapat de sub control. Ultimele zile au
transformat Irakul intr-o tara a ororilor,
in care tintele sunt din ce in ce mai multi civili.

Un grup de barbati imbracati in uniforme de politisti a rapit ieri 50 de oameni. Ostaticii sunt, potrivit politiei, angajati ai unor companii de transport din capitala irakiana si civili care se pre-gateau sa paraseasca tara cu destinatia Iordania, Siria sau Liban.
Sambata, o masina-capcana care a explodat la Basra, in sudul Irakului, a provocat moartea a cel putin 28 de persoane. La cateva ore dupa incident, noua credinciosi, adunati la o moschee din oras, au fost impuscati mortal. Si tot sambata, patru membri ai misiunii diplomatice a Rusiei in Irak au fost rapiti de mai multi necunoscuti. Potrivit autoritatilor ruse, un al cincilea membru al ambasadei a fost ucis pe loc, in timpul rapirii.
Haosul si crimele au continuat duminica, cand 24 de civili irakieni, in mare majoritate studenti, au fost asasinati pe o sosea din nordul tarii, de un grup de mascati inarmati.
TAXE DE PROTECTIE PENTRU ROMANI. Intre timp, cosmarul celor opt soferi romani blocati de mai bine de doua saptamani la granita de nord a Irakului continua. David Grozea, unul dintre soferii de tir, a povestit postului de radio InfoPro ca hotii le-au luat banii, motorina si hainele, iar militarii irakieni au inceput sa le ceara taxe de protectie. ""Au venit doi soldati irakieni, cu arme, pentru taxa de protectie. Ne-au facut controlul cabinelor si ne-au cerut cate cinci dolari. Apoi, ne-au spus sa plecam de unde eram si ne-am mutat in alta parcare. Aici sunt kurzii care fura. Nu ne putem misca de langa masini"", a spus Grozea.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.