29 mai-4 iunie. O saptamana in care spatarul tronului prezidential din dealul Cotrocenilor si-a recapatat functia de a odihni coloana vertebrala a intaiului barbat politic al tarii Romania. O saptamana in care partidele politice au mai zgaltait o

29 mai-4 iunie. O saptamana in care spatarul tronului prezidential din dealul Cotrocenilor si-a recapatat functia de a odihni coloana vertebrala a intaiului barbat politic al tarii Romania.

O saptamana in care partidele politice au mai zgaltait o data alianta care se chinuie din rasputeri sa ne asigure o buna guvernare. Din interior, vicepremierul Copos a dezertat, fugind in randurile imprastiate ale microintreprinderilor si in cele compacte ale galeriei Rapidului, UDMR s-a mai gandit o data la binele conationalilor romani si si-a dat acordul pentru restructurarea Guvernului, realizand in context ca Laszlo Borbely ar fi un foarte bun ministru al Transporturilor si de asemenea ca Marko Bela e facut pentru functia de vicepremier. PSD a tras cu motiunea dupa Flutur, irosind 49 de voturi. Mihail Hardau (ministrul Educatiei) a marturisit ca si-a scris demisia de o luna jumatate, dar ca au batut cu pumnul in ea - a se citi corect ""au batut cu pumnul in masa Boc si Buda"" - zgaltaindu-i probabil creierii ministrului, care au poposit pe partea diametral opusa a hotararii initiale. Deputatul PRM Olguta Lia i-a aranjat loc de odihna dupa acest periplu traumatizant in Comisia de specialitate, unde l-a alinat cu vorbe de sustinere peremista. In schimb, istoricul Marius Oprea, consilierul pe probleme de securitate al prim-ministrului, nu a gasit intelegere la ORNISS, care i-a refuzat din motive numai de SRI stiute certificatul de acces la documente secretizate. Asa incat Calin Popescu Tariceanu deocamdata trebuie sa-i faca cinste (pe sest, ca inca n-are voie) lui Basescu la Golden Blitz, ca sa-l mai traga de limba cu ce mai e pe-acolo pe unde nu stie tot poporul ce se intampla. In atare situatie, Marius Oprea incearca sa-l impinga-n fata pe Stejarel Olaru, si el mancatoriu de paine in cancelaria prim-ministrului. MApN a predat un toptan de dosare CNSAS, si dupa cateva zile i s-a facut mila de privirea umeda cu care membrii consiliului priveau spre ele si le-a declasificat. Semn ca romanul are suflet bun chiar si daca face parte din structurile militarizate. Vineri se mai intampla cate ceva prin tara. O timisoreanca a facut stop cardiac la coada la medicamente, medicii crezand ca n-o sa mai aiba de acum incolo nevoie de retete, dar ea dupa resuscitare, mot inapoi la coada. Medicamentele se terminasera. Coalitia merge mai departe! (Dragos Moldovan)

COD FISCAL


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.