Echipa nationala feminina a ratat calificarea la CE din Suedia, remizand sambata seara, 26-26 (13-9), la Kragujevac, in fata Serbiei/ Muntenegru, devenind prima vicecampioana mondiala din istorie care nu va fi prezenta la ""europene"". CADERE. Tr
Echipa nationala feminina a ratat calificarea la CE din Suedia, remizand sambata seara, 26-26 (13-9), la Kragujevac, in fata Serbiei/ Muntenegru, devenind prima vicecampioana mondiala din istorie care nu va fi prezenta la ""europene"".

CADERE. Tricolorele pregatite de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi au controlat partida aproximativ 36 de minute, reducandu-i la tacere pe cei aproximativ 4.000 de suporteri sarbi. Numai ca inexplicabila cadere din Polivalenta s-a repetat si la distanta de o saptamana, in deplasare. La scorul de 17-12, pivotul Ionela Galca a obtinut un 7 metri si o eliminare, dar extrema stanga Valentina Ardean-Elisei a ratat aruncarea. Au urmat minute de cosmar pentru Romania, sarboaicele antrenate de celebra daneza Anja Andersen ajungand in minutul 43 la 18-17. Finalul a fost agonizant, cu o echipa nationala in genunchi, capabila doar sa evite infrangerea in fata unor handbaliste sarboaice euforice.
REACTII. ""Calificarea am pierdut-o de fiecare data in repriza a doua. Marile perdante sunt jucatoarele, iar pentru Olimpiada va trebui sa se faca schimbari pe unele posturi"", a declarat antrenorul Gheorghe Tadici dupa meci. Ieri, tehnicianul a vorbit si de nesansa. ""A fost o nesansa sa cadem cu echipa Serbiei, probabil ca orice echipa ar fi fost eliminata"". La randul sau, presedintele FR Handbal, Cristian Gatu, a declarat: ""Avem mari lacune in privinta capacitarii psihologice a jucatoarelor, dar mergem inainte. Nu putem sa le taiem capul. In fond, ele ne-au adus argintul la CM"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.