Profesor doctor Monica Pop, directoarea generala a Spitalului de Urgente Oftalmologice, atrage atentia ca o alta categorie de conjunctivite alergice cuprinde acele conjunctivite ce apar ca niste reactii alergice in conditiile in care un microb este p
Profesor doctor Monica Pop, directoarea generala a Spitalului de Urgente Oftalmologice, atrage atentia ca o alta categorie de conjunctivite alergice cuprinde acele conjunctivite ce apar ca niste reactii alergice in conditiile in care un microb este prezent pe suprafata oculara.

In astfel de situatii se face analiza secretiei conjunctivale si se apeleaza la o antibiograma pentru a vedea la ce antibiotic este vulnerabil microbul respectiv. In urma rezultatului antibiogramei se administreaza un colir cu acel antibiotic care tinteste in microbul respectiv. Totodata, acest colir care se pune in ochi este asociat cu medicamente antialergice pe cale generala.
Primavara apar si unele conjunctivite alergice care imbraca un aspect dramatic. Aceste conjunctivite sunt generate de diverse polenuri, pufuri, ce plutesc in aer de la vegetatie. Conjunctivitele alergice primavaratice se trateaza cu coliruri specifice antialergice, care se picura in ochi. Alaturi de aceste coliruri, profesor doctor Monica Pop mai recomanda tratamente antialergice pe cale generala, adica medicamente luate pe cale orala.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.