Varsta: 84 de ani La data de 20 iulie 1927 a fost proclamat rege. Din acest moment si pana in 8 iunie 1930 regenta isi exercita atributiile. Din 6 septembrie 1940 si pana la 30 decembrie 1947, Mihai redevine rege. Astazi, 1 iunie, Majestate

Varsta: 84 de ani

La data de 20 iulie 1927 a fost proclamat rege. Din acest moment si pana in
8 iunie 1930 regenta isi exercita atributiile.
Din 6 septembrie 1940 si pana la 30 decembrie 1947, Mihai redevine rege.

Astazi, 1 iunie, Majestatea Sa Regele Mihai va participa la ceremonia inaugurarii Cimitirului de Onoare Romanesc de la Tiganca, Republica Moldova. Aici, in cel de-al doilea razboi mondial, au fost inhumati, intr-o groapa comuna, 1.161 de ostasi romani. Se incearca acum, prin acest gest, redarea demnitatii celor ingropati sub brazda si care de foarte multa vreme nu au mai avut o cruce la capatai. Ne aflam insa si in fata unui eveniment cu alte conotatii - politice, istorice, diplomatice - fiindca astazi, la ora 12:00, Regele Mihai revine pentru prima data, dupa 65 de ani, pe pamantul Basarabiei, dand curs invitatiei ministrului roman al Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, de a participa la celebrarea Zilei Eroilor, alaturi de oficiali romani si basarabeni. Regele va fi insotit de Alteta Sa Principele Radu, colonel in Armata Romana. Pentru aceasta vizita istorica, Jurnalul National il declara pe Regele Mihai I ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.