Pianistul Harry Tavitian a fost invitat sa sustina o serie de concerte, mai intai solo, apoi in duo cu percutionistul Cserey Csaba, in Harghita. Concertele marelui jazzist roman in duo cu Cserey Csaba, intitulate ""Arta dialogului"", vor avea loc
Pianistul Harry Tavitian a fost invitat sa sustina o serie de concerte, mai intai solo, apoi in duo cu percutionistul Cserey Csaba, in Harghita.

Concertele marelui jazzist roman in duo cu Cserey Csaba, intitulate ""Arta dialogului"", vor avea loc la Miercurea Ciuc (1 iunie) si Odorheiu Secuiesc (2 iunie), doua locuri unde jazz-ul nu a fost niciodata uitat.
FAMILIE. ""A fost o surpriza foarte placuta invitatia pe care am primit-o de a concerta din nou la Resita si in Harghita. Inainte de 1989, in Romania existau numeroase cluburi de jazz in tara, care au inceput prin a organiza auditii de jazz, la care s-a adaugat apoi si organizarea mai multor concerte. Datorita pasiunii si sacrificiilor conducatorilor de cluburi, se formase un public de jazz foarte bun. Intalnirile noastre de la festivalurile care se organizau in acea vreme, cu fanii de jazz veniti de la cluburile din toata tara, erau o sarbatoare a prieteniei intru jazz. La festivaluri si la concerte eram o adevarata familie"", marturiseste ultimul romantic (asa cum ii place sa-si spuna), Tavitian.
DUETE. Din pacate, dupa 1989, toata viata jazzistica din Romania a fost bulversata din cauza importului de subcultura din Occident. In ultimii ani insa se simte o revigorare in privinta concertelor de acest gen. Cserey Csaba, un muzician deosebit, este, din pacate, putin cunoscut in ""mediile oficiale"" din jazzul romanesc. Este un percutionist satmarean foarte creativ si cu multa sensibilitate muzicala. Csaba a cantat in duo, trio sau ca invitat al formatiei lui Tavitian, Orient Express, la Satu Mare, Constanta, Cluj, Oradea, Sibiu, iar vara trecuta, cei doi au cantat in duo la Festivalul Valea Artelor de la Kapolcs din Ungaria.
""Resita avea chiar o formatie foarte buna de dixieland, condusa de trompetistul Francisc Troner. Concertul de la Gheorghieni este o premiera pentru mine, mai ales ca este un oras intemeiat de stramosii mei armeni in urma cu peste trei secole"", mai spune Harry.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.