""In editia din 31 mai a ziarului Jurnalul National ati publicat articolul cu titlul «Aviara dezintegrata», care contine o serie de informatii eronate. Pentru o corecta informare a cititorilor dumneavoastra, va rugam sa dati
""In editia din 31 mai a ziarului Jurnalul National ati publicat articolul cu titlul «Aviara dezintegrata», care contine o serie de informatii eronate.

Pentru o corecta informare a cititorilor dumneavoastra, va rugam sa dati publicitatii urmatorul drept la replica:
Autoritatile romane nu au dat dovada de incompetenta si nici nu au mintit atunci cand au afirmat ca gripa aviara nu va determina amanarea aderarii Romaniei. Acuzatiile lansate in acest sens in articolul publicat de Jurnalul National in data de 31 mai sunt nefondate si denigratoare. Pe domeniul sanitar-veterinar pot fi aplicate clauze sectoriale si nu o clauza de salvgardare care sa amane aderarea. Nerespectarea unor criterii si reguli in domeniul sanitar-veterinar poate determina stabilirea unor restrictii in accesul producatorilor romani pe piata europeana, pentru o anumita perioada. Astfel de restrictii se pot aplica oricarui stat, fie el membru sau candidat la UE, daca la un anumit moment nu respecta regulile comunitare. Autoritatile romane actioneaza ferm pentru gestionarea situatiei gripei aviare si pentru aplicarea normelor sanitar-veterinare europene, lucru dovedit, de altfel, de evolutiile inregistrate in ultima perioada. De asemenea, Guvernul comunica cu autoritatile de la Bruxelles pe aceasta tema.""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.