Saptamana ""patimilor"" lui Tudor Gheorghe (foto) continua. Marti seara, la Sala Palatului, a avut loc cel de-al doilea concert din seria celor sapte. Anotimpul celebrat prin cantec: toamna. Acompaniat de Orchestra si Corul Teatrului Liric si de
Saptamana ""patimilor"" lui Tudor Gheorghe (foto) continua. Marti seara, la Sala Palatului, a avut loc cel de-al doilea concert din seria celor sapte. Anotimpul celebrat prin cantec: toamna.

Acompaniat de Orchestra si Corul Teatrului Liric si de Filarmonica Craiova, dirijata de Marius Hristescu, Tudor Gheorghe a reusit sa transmita publicului un amalgam de sentimente.
RECITAT SI CANTAT. Pe parcursul serii au alternat pasajele in care maestrul a recitat cu cele in care a cantat. Timp de doua ore, in sala au prins glas versuri semnate de: Tudor Arghezi, Vasile Voiculescu, Macedonski sau Romulus Vulpescu. Repertoriul a imbinat armonios tonul nostalgic al pieselor ""Toamna"", ""Jelui-m-as si n-am cui"" sau a preferatei artistului, ""Lied"", cu cel plin de vitalitate, in cazul melodiilor ""Ludmila"" - la care publicul a batut din palme frenetic, ""Iarba rea"" si ""Iti scriu domnita printr-un flutur"". Un cantec modern, ""demn de orice discoteca"", cum spunea menestrelul, a fost ""Octombrie"", iar dupa reactiile tinerilor din sala se pare ca ar fi un succes prin cluburi. La finalul spectacolului, dupa un sir lung de aplauze, cateva persoane din public i-au oferit artistului flori si carti.
PROGRAM. In aceasta seara, de la ora 20:00, va avea loc spectacolul ""Diligenta cu papusi"". Maine seara, tot de la ora 20:00, va fi prezentat in premiera pentru bucuresteni spectacolul ""In cautarea dorului pierdut"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.