Reprezentantii oamenilor de afaceri solicita mentinerea actualului sistem de impozitare a microintreprinderilor, cu 3%, aplicat la cifra de afaceri si majorarea acestei cote la 16% in cazul microintreprinderilor care depasesc cifra de afaceri maxim a

Reprezentantii oamenilor de afaceri solicita mentinerea actualului sistem de impozitare a microintreprinderilor, cu 3%, aplicat la cifra de afaceri si majorarea acestei cote la 16% in cazul microintreprinderilor care depasesc cifra de afaceri maxim admisibila, de 100.000 de euro pe an. ""Sustinem masura impozitarii automate cu 16% a cifrei de afaceri pentru microintreprinderile ce depasesc nivelul de afaceri de 100.000 de euro pe an si, de asemenea, mentinerea scutirii de impozite pe salariile persoanelor care lucreaza in domeniul informaticii"", se arata intr-un comunicat al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).
TAXARE. Modificarile cuprinse in proiectul Codului Fiscal, care se va aplica de la 1 ianuarie 2007, prevad impozitarea profitului microintreprinderilor cu 16% si eliminarea sistemului de impozitare cu 3% din cifra de afaceri pentru aceste companii. Potrivit AOAR, plafonarea la 100.000 de euro a cifrei de afaceri si mentinerea posibilitatii firmelor de a opta pentru o taxare de 3% pe cifra de afaceri sau 16% din profit reprezinta cea mai buna solutie atat pentru mediul de afaceri, cat si pentru bugetul statului. Oamenii de afaceri cer Ministerului Finantelor Publice sa prezinte o analiza de impact a masurilor de modificare a Codului Fiscal pentru anul 2007. La randul lor, reprezentantii Consiliului National pentru Intreprinderile Private Mici si Mijlocii apreciaza ca modificarile propuse la impozitarea microintreprinderilor nu sunt oportune si nu vor genera venituri semnificative la bugetul statului. Mentinerea sistemului actual de impozitare este sustinuta si de vicepremierul George Copos. Acesta a declarat recent ca va propune Guvernului sa acorde microintreprinderilor o perioada de gratie de doi ani pentru acomodarea la noul sistem de impozitare. (Iohanna Onaca Purdea)

COD FISCAL


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.