In varsta de 26 de ani, Anda Perianu a trecut ieri de tenismana ceha Lucie Safarova cu 6-1, 7-6, castigand intr-un singur meci mai mult de jumatate din banii stransi in intreaga cariera. Necunoscuta publicului larg din tara, tenismana Anda Peria

In varsta de 26 de ani, Anda Perianu a trecut ieri de tenismana ceha Lucie Safarova cu 6-1, 7-6, castigand intr-un singur meci mai mult de
jumatate din banii stransi in intreaga cariera.

Necunoscuta publicului larg din tara, tenismana Anda Perianu, locul 177 WTA, s-a calificat ieri in turul doi al turneului feminin de Grand Slam de la Roland Garros, invingand-o pe Lucie Safarova din Cehia, locul 31 WTA si cap de serie numarul 28, cu scorul de 6-1, 7-6 (7).
ASCENSIUNE. Originara din Braila, Perianu va implini 26 de ani la 4 iulie. Ea locuieste de mai mult timp in SUA, in Oklahoma, fiind antrenata de un fost tenisman roman, Silviu Tanasoiu. Desi are o varsta destul de inaintata, Perianu este in circuitul profesionist de numai doi ani. Ea a incheiat anul 2004 pe locul 635 si 2005 pe 207. Romania nu a mai avut o reprezentanta in turul doi la Roland Garros din 2000, atunci cand Ruxandra Dragomir a fost eliminata in optimi de elvetianca Martina Hingis. Anda Perianu o va intalni in turul secund pe invingatoarea dintre Alicia Molik (Australia) - Antonella Serra Zanetti (Italia). Pentru calificarea in turul doi la Roland Garros, romanca si-a asigurat 38 puncte WTA si un cec in valoare de 20.950 de euro, ceea ce reprezinta peste jumatate din banii castigati de sportiva in toata cariera sa de dinaintea meciului de ieri, respectiv 41.000 de dolari.

PAVEL, OUT


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.