Criticile la adresa premierului Tariceanu il costa pe liderul deputatilor liberali, Crin Antonescu. El a fost pus ieri in discutia grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputatilor pentru a fi inlocuit
din functia de lider.

Deputatul PNL de Cluj, Horea Uioreanu, i-a cerut ieri liderului deputatilor liberali, Crin Antonescu, sa demisioneze din aceasta functie. El i-a reprosat lui Antonescu ca nu isi indeplineste sarcinile ce ii revin ca lider de grup parlamentar, ca absenteaza repetat din Parlament si de la sedintele saptamanale ale grupului liberal, precum si lipsa de interes pentru initierea unor proiecte de lege. Uioreanu l-a mai acuzat pe Antonescu ca a avut o reactie ""jignitoare"" la adresa liderului partidului, premierul Tariceanu, si ca, daca are frustrari, sa le expuna colegilor de partid.
RAMANE IN PNL. Desi a spus ca detine informatii ca va fi inlocuit, fiind pus ieri in discutia grupului deputatilor PNL, Crin Antonescu a spus ca nu demisioneaza din partid. ""Demisia este un lucru exclus. Cata vreme PNL exista ca partid distinct, oricare ar fi nemultumirile mele, nu voi demisiona, dar desigur ca si aici au altii alte solutii"", a opinat deputatul liberal. El a dezmintit acuzatiile care i-au fost aduse de unii dintre colegii sai, precizand ca a sustinut toate initiativele legislative ale Guvernului, chiar si atunci cand nu era perfect de acord cu ele. ""La Biroul Permanent nu am fost la toate sedintele, dar este oficial in atributiile viceliderilor uneori sa inlocuiasca liderii. Nu sunt intotdeauna prezent in Camera Deputatilor, dar cred ca la momentele in care era necesara cu adevarat prezenta mea am fost prezent"", a adaugat Antonescu.
CRITICI. El a mai adaugat ca, in momentul in care a facut declaratiile pentru care si-a atras criticile unora dintre colegi, si-a asumat, intr-un grad foarte mare, si probabilitatea privind schimbarea sa din functia detinuta. ""Sper sa avem macar cu acest prilej o discutie mai serioasa in grup, vom vedea daca se va putea si asta. As fi foarte multumit daca as fi eu schimbat din functia de lider de grup parlamentar, dar temele pe care le-am ridicat ar fi dezbatute serios, pentru ca totusi ele raman"", a precizat deputatul liberal.
Antonescu i-a cerut saptamana trecuta premierului Tariceanu sa faca precizari in legatura cu fluturasii publicitari in care ""troneaza"" chipul sefului Guvernului si a criticat faptul ca sunt foarte multe departamente la Cancelaria prim-ministrului care, daca nu se calca in picioare, ""au o existenta discreta"", nefacandu-se remarcate prin ceva anume.

PACE