Cele patru partide ale Coalitiei guvernamentale au ajuns aseara la un acord de principiu asupra necesitatii restructurarii Guvernului. Unde se vor face ajustarile se va decide insa lunea viitoare, cand fiecare partid va veni cu proiectul sau de guver

Cele patru partide ale Coalitiei guvernamentale au ajuns aseara la un acord de principiu asupra necesitatii restructurarii Guvernului. Unde se vor face ajustarile se va decide insa lunea viitoare, cand fiecare partid va veni cu proiectul sau de guvern. Presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, si purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, au ara-tat dupa sedinta Coalitiei ca nu s-a discutat despre nume si portofolii, ci doar despre ""principii"". De asemenea, potrivit lui Ciuca, nu s-a discutat nici despre desfiintarea posturilor de vicepremier.
SUPARARE. Subiectul viceprim-ministrilor a fost atins insa in momentul in care cineva a adus in sedinta o declaratie a senatorului PD Radu Berceanu, data ziaristilor dupa sedinta Aliantei, care a precedat-o pe cea a Coalitiei. Potrivit lui Berceanu, PNL si PD se pusesera de acord in privinta renuntarii la functiile de ministru de stat si la cele de ministru delegat. Declaratia a starnit supararea presedintelui UDMR Marko Bela, care le-a atras atentia colegilor de Coalitie ca ar putea sa fie de acord cu aceasta masura, dar ca ea nu-i poate fi impusa. ""Suntem de acord cu orice masura care sa vizeze eficientizarea Guvernului. Insa am senzatia ca unii membri PD lanseaza anumite variante ca sa testeze opinia publica sau pe partenerii de Coalitie"", ne-a declarat Marko.
PROPORTIONAL. Renuntarea la ministrii delegati ar afecta tot UDMR, pentru ca nu are ministri plini. In acest caz, Uniunii i s-ar fi promis de catre PNL si PD ca va primi un minister pe care sa-l conduca. Adriean Videanu a si facut, de altfel, aseara o declaratie menita sa linisteasca apele in Coalitie: ""Reducerea posturilor se va face prorata de la fiecare formatiune"". De taiat se va taia masiv din randul secretarilor de stat, in Guvernul Nastase aparand la fiecare minister secretari de stat pentru integrare, pentru relatia cu parlamentul, care nu si-ar justifica ""painea"", spun surse din Coalitie. (Oana Stancu, Aniela Nine)

""NOUTATI""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.