Fostul ministru al Economiei si Comertului, Dan Ioan Popescu (foto), si sotia acestuia au termen doua saptamani pentru a depune la instanta suprema actele cerute de judecatori, pentru justificarea averii familiei. Magistratii Inaltei Curti de Cas
Fostul ministru al Economiei si Comertului, Dan Ioan Popescu (foto), si sotia acestuia au termen doua saptamani pentru a depune la instanta suprema actele cerute de judecatori, pentru justificarea averii familiei.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis ieri ca isi mentin dispozitiile prin care acum cinci sap-tamani au obligat familia Popescu sa prezinte mai multe documente, cu privire la dobandirea unor bunuri sau sume de bani, precum si chitante justificative.
ACTELE. Politicianul trebuie astfel sa aduca documente cu privire la deschiderea unui cont bancar si la operatiunile desfasurate in timp prin acesta, iar sotia lui sa prezinte o lista a bunurilor proprii detinute inainte de casatorie. Procesul privind legalitatea averii familiei Popescu a inceput in urma cu cateva luni, dupa ce Comisia speciala de verificare a averii demnitarilor a hotarat ca fostul ministru si sotia acestuia nu pot justifica dobandirea unor bunuri in perioada 2000-2004. Tot atunci s-a dispus si instituirea unui sechestru pe mai multe terenuri ale familiei, in valoare de peste 46 de miliarde de lei vechi. (Miruna Pasa)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.