Secretarul general al Guvernului, Radu Stroe, si seful Cancelariei premierului, Aleodor Francu, sunt cei doi responsabili din partea PNL care lucreaza la elaborarea documentelor cu privire la restructurarea Guvernului. ""Este vorba de analize al

Secretarul general al Guvernului, Radu Stroe, si seful Cancelariei premierului, Aleodor Francu, sunt cei doi responsabili din partea PNL care lucreaza la elaborarea documentelor cu privire la restructurarea Guvernului.

""Este vorba de analize ale modului in care sunt organizate guvernele din tarile Uniunii Europene, precum si de principiile pe baza carora vom face restructurarea Guvernului nostru. Nu vom porni discutia de la numarul de portofolii pe care dorim sa le sustinem sau de la numarul de agentii pe care dorim sa le obtinem, ci de la functiile care trebuie asigurate de Guvern in ansamblu. Principiile de baza vor fi eficienta procesului de integrare europeana si eficienta cheltuirii banului public"", a declarat presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu. Olteanu a mai spus ca ieri in sedinta conducerii PNL a avut loc o prima discutie despre restructurare, dar nu s-a discutat despre remanierea Guvernului, iar liderii liberali
si-au reafirmat sustinerea pentru ministrii Gheorghe Flutur si Eugen Nicolaescu.
UN PAS INAPOI. Pe de alta parte, liderul PD, Emil Boc, a declarat ca renegocierea protocolului Coalitiei ar fi o dovada de ""diletantism"", ce ar compromite restructurarea Guvernului. ""Renegocierea sau alte discutii suplimentare nu ar face altceva decat sa lungeasca demersul si sa demonstreze ca nu dorim, de fapt, sa facem restructurarea Guvernului"", a spus Boc. Mentionand ca ""PD nu este interesat de ciolane"". Vineri, Boc a sustinut ca PD e dispus sa accepte rediscutarea protocolului daca in spatele acestei sugestii nu se ascunde refuzul restructurarii. (Dana Piciu, Oana Stancu)

PC


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.