Culorile lui 2007 pentru interioare
Echipa de design si culoare a Grupului Benjamin Moore a ""tradus"" moda actuala a spatiului interior in patru stiluri relevante, fiecare avand trasaturi distincte.
Stilul retro-romantic. Acest loo
Culorile lui 2007 pentru interioare
Echipa de design si culoare a Grupului Benjamin Moore a ""tradus"" moda actuala a spatiului interior in patru stiluri relevante, fiecare avand trasaturi distincte.
Stilul retro-romantic. Acest look delicat si feminin (foto) combina culori subtile, cu accente cosmetice precum rosu si cu sclipiri de sidef (pentru un plus de atractivitate a suprafetelor). Fumuriul, griurile sofisticate si atingerile de nuante in culoarea pielii creeaza efecte delicate, ce aduc senzatia de traditie si de memorii. Materialele si finisajele au o aparenta imbatranita, patinata.
Stilul industrial. Materialele reci si liniile rigide ale modernismului sunt aplanate de influente organice. Paleta de culori este palida, accentele subtile inlocuind culorile pop (culori vii precum: verde aprins, portocaliu, mov, cyan). Astfel, cromatica ascutita a verdelui aprins este mult estompata, in timp ce griul cetos asigura o tenta de exuberanta. Accentele de ocru inlocuiesc portocaliul, mergandu-se pana la tonuri de bronz patinat, completand astfel griul rece si sofisticat.
Stilul natural. Culorile organice, modelele si texturile asigura un aspect fresh si natural in interior, incercand sa redea o parte din prospetimea de afara. Gama de verde include de la galbenul verzui pana la verdele gri, ajungandu-se pana la nuante de gri pamantiu. Schema monocromatica castiga adancime si interes pe masura ce sunt introduse texturile naturale si elementele neasteptate de decor, totul pentru o stare extrem de confortabila, reconfortanta si revigoranta.
Stilul ""mozaic cultural"". Influentele indiene, latine si asiatice se topesc intr-o aparenta exotica noua pentru interioare. Acest trend radiaza lumina si caldura simultan cu un efect racoros si revitalizant. Marourile se leaga de albastrul proaspat si de verdele pal, in timp ce un bronz mai atenuat si un auriu imbatranit pregatesc spatiul pentru accentele corai prafuit. Sculpturile artizanale, broderiile elaborate si sclipirile metalice completeaza acest look. Targ de Craciun intr-o galerie de arta
Cadourile de Craciun fac parte deja din viata noastra, in fine, a celor mai multi dintre noi. Fie ca bugetul disponibil ne este subtiat simtitor de toate cate se ivesc la sfarsit de an, fie ca nu avem prea mult timp la dispozitie pentru a alege ceea ce se potriveste cel mai bine cu spiritul Craciunului si cu persoana careia ii este dedicat, ne straduim sa fim originali. Pana la urma nu-i bai, asa cum nu-i niciodata, atunci cand sarcinile sunt indeplinite cu sufletul! Pentru cadouri inspirate am ales sa va facem o propunere valabila tocmai pana la 15 ianuarie. Este vorba despre obiectele unicat pe care le gasiti, cu ocazia Targului de Craciun, la Galeria Grigore Mora, de pe strada cu acelasi nume la numarul 39 din Bucuresti. Sunt obiecte din ceramica, sticla, lemn, pictura si sculptura mica, icoane mici, bijuterii, ornamente pentru brad, felicitari, calendare, toate realizate de artistii galeriei. Galeria este deschisa intre orele 10:00 si 18:00, iar sambata si duminica, intre orele 12:00 si 16:00. Curs de desen, pictura si modelaj
Daca va doriti ca puiul dumneavoastra sa ia aminte la ceea ce inseamna arta, urmand ca pe baza experientei acumulate sa decida singur mai tarziu sau chiar imediat daca este un domeniu demn de atentia sa, aveti la dispozitie un curs de desen, pictura si modelaj, organizat de Galeria Basil. Este conceput pentru copii cu varste cuprinse intre 4 si 10 ani si se va desfasura pe parcursul a circa sase luni si jumatate (intervalul 16 decembrie 2006-30 iunie 2007), avand o frecventa de o sedinta pe saptamana, in ziua de sambata, intre orele 10:00 si 11:30 si 11:45 si 13:15 (total sedinte: 28). Cursul va cuprinde: Luna Picturii - dec. 06 - ian. 07(gouache pe hartie), Luna Modelajului - feb. 07 (modelaj in lut), Luna Colajului - mar. 07 (colaj hartie etc. + pictura pe carton), Luna Picturii pe sticla - apr. 07 (pictura pe sticla), Luna Pastelului - mai 07 (grafica pe hartie), Luna Picturii - iun. 07 (se vor imbina toate tehnicile efectuate de-a lungul cursului). Un boutique plin cu obiecte din portelan
Creatii artistice cu totul si cu totul speciale. Sarra Blua€™ a inaugurat saptamana trecuta primul boutique Lladro din Romania in cadrul magazinului din galeria Mobexpert-Baneasa. In cadrul aceluiasi eveniment a fost prezentata noua colectie Utopia.
Cine este Lladro? Lladro a fost creata la mijlocul anilor 1950 de fratii Juan, Jos... si Vicente Lladro, din dorinta de a descoperi noi modalitati de a crea portelan. Figurinele constituie cele mai mari si mai faimoase colectii de la Lladro. Desi sunt creatii pretentioase, sentimentele si emotiile umane sunt temele colectiilor de figurine din portelan alaturi de ocupatii, portrete de copii, indragostiti, animale salbatice si animale domestice. Tonurile dulci de bleu ocupa primul loc in decorul de tonuri pastel ce include aproape 4.000 de umbre diferite. Creatiile Lladro sunt exportate in mai mult de 100 de tari si sunt comercializate in aproximativ 4.000 de boutique-uri. Pretioasele creatii din portelan vor putea fi admirate si cumparate, pentru inceput din magazinele Sarra Blua€™ de la Mobexpert Baneasa, Mario Plaza si Plaza Romania. Cel mai ravnit obiect din acest an. A reusit sa aduca suma de 36.000 de euro. Indeplineste cu succes utilitatea unui pretios obiect de mobilier, din lemn masiv acoperit cu foite de argint. Realizator: Togo Design.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.