Statutul minoritatilor starneste in continuare controverse. In ciuda faptului ca oficialii europeni le-au recomandat politicienilor romani sa adopte acest act normativ pana la toamna, dezabaterile din Camera sunt blocate de mai multe luni, fie din ca
Statutul minoritatilor starneste in continuare controverse. In ciuda faptului ca oficialii europeni le-au recomandat politicienilor romani sa adopte acest act normativ pana la toamna, dezabaterile din Camera sunt blocate de mai multe luni, fie din cauza reprezentantilor PSD si PRM care se retrag de la lucrari, fie a neintelegerilor dintre PD si UDMR.

Reprezentantii opozitiei sunt prea putin interesati ca proiectul sa fie adoptat, iar udemeristii sunt deranjati de taraganarea lucrarilor si dau vina pe partenerii de Coalitie care nu iau o decizie ferma in acest sens. ""Se comporta ca un datornic frustrat: frustrat fata de cel care l-a indatorat, frustrat din cauza faptului ca nu reuseste sa returneze aceasta datorie"", a spus liderul UDMR Marko Bela (foto) acuzandu-si colegii din Coalitie ca fac acest lucru de foarte multe ori. Totodata, el a precizat ca acuzele aduse Uniunii in ultimul timp constituie doar pretexte pentru ca Legea minoritatilor sa nu fie adoptata. La randul sau, vicepresedintele UDMR, Laszlo Borbely a anuntat ca Uniunea doreste ca Statutul sa fie adoptat inainte de publicarea raportului CE din toamna.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.