Traficul cu filme, muzica, programe, jocuri descarcate ""ilegal"" de pe internet a devenit ceva firesc pe intregul mapamond. Indutria software, a filmului si a muzicii s-a organizat in asociatii care trebuie sa le apere interesele. Au avocati pes
Traficul cu filme, muzica, programe, jocuri descarcate ""ilegal"" de pe internet a devenit ceva firesc pe intregul mapamond. Indutria software, a filmului si a muzicii s-a organizat in asociatii care trebuie sa le apere interesele. Au avocati peste tot si au inceput un razboi de durata cu piratii software. Au chemat in sprijin si politia, dar nu ezita sa faca la randul lor infractiuni. ""SPIONAJ"". Un mare scandal a izbucnit in Statele Unite dupa ce Asociatia americana a producatorilor de filme (MPAA) a fost acuzata ca a angajat un hacker pentru a ""spiona"" un portal care detine motor de cautare pentru file-sharing.
Compania Valence Media, care detine site-ul TorrentSpy, spune ca MPAA a platit cu 15.000 de dolari un hacker pentru a afla diverse informatii. De fapt exista un proces intre cele doua parti, Asociatia producatorilor de filme a dat in judecata compania, in luna februarie, intr-o vasta actiune impotriva incalcarii drepturilor de autor. MPAA ar fi angajat hackerul pentru a fura informatii prin care sa poata fi incriminata compania respectiva.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.