Regizor
Varsta: 31 de ani La Festivalul de la Cannes din 2004, a castigat premiul II la sectiunea ""Cin...fondation"" cu scurtmetrajul ""Calatorie la oras"". A mai regizat ""Love... sorry"" (2001), ""Pe aripile vinului"" (2002), ""Visul lu
Regizor
Varsta: 31 de ani La Festivalul de la Cannes din 2004, a castigat premiul II la sectiunea ""Cin...fondation"" cu scurtmetrajul ""Calatorie la oras"". A mai regizat ""Love... sorry"" (2001), ""Pe aripile vinului"" (2002), ""Visul lui Liviu"" (2003). Tanarul regizor Corneliu Porumboiu a fost distins, in cadrul editiei de anul acesta a Festivalului de la Cannes, cu premiul Europa Cin...mas. La inchiderea sectiunii paralele Quinzaine des R...alisateurs de la Cannes, romanul a fost premiat pentru primul sau lungmetraj, ""A fost sau n-a fost?"". Filmul va primi, ca urmare a acestui premiu, sprijin pentru difuzare pe scara larga in cinematografe si pentru promovare suplimentara din partea retelei Europa Cin...mas. ""A fost sau n-a fost?"", film scris, regizat si produs de Corneliu Porumboiu, este o comedie foarte reusita despre un mic oras de provincie, in care trei oameni intorc pe toate partile dilema: a fost sau n-a fost Revolutie in 1989. Pentru succesul izbutit la Festivalul de la Cannes, unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din lume, Jurnalul National il declara pe Corneliu Porumboiu ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.