Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a incercat ieri, la o intrunire informala cu presa, sa lamureasca problema noilor conduceri interimare ale spitalelor. Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu (foto), a incercat ieri, la o intrunire informala c
Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a incercat ieri, la o intrunire informala cu presa, sa lamureasca problema noilor conduceri interimare ale spitalelor.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu (foto), a incercat ieri, la o intrunire informala cu presa, sa lamureasca problema noilor conduceri interimare ale spitalelor. Numai ca, desi avea legea in fata, ministrul nu a facut decat sa ne bage in ceata. Ba ca noii directori generali de spitale pot fi si profesori universitari sau medici, ba ca aceste functii sunt incompatibile cu cea de manager de spital.
ABERATIE. In acelasi timp, ministrul sustinea ca 80%-90% dintre actualii directori vor ramane in functie. Insa acest lucru este imposibil, din moment ce o mare parte dintre acestia sunt si medici sau profesori. Dupa indelungi discutii in contradictoriu cu presa, Nicolaescu si-a dat seama in sfarsit ca, de fapt, directorii generali din spitalele cu peste 400 de paturi, conform art. 180, alin. 5 din noua Lege a spitalelor, trebuie sa aleaga intre functia de manager si cea de profesor universitar. In plus, managerii nu au dreptul sa profeseze nici functia de medic.
Realitatea este ca, de astazi, vor fi dizolvate consiliile administrative a 460 de spitale din toata tara. In locul acestora, vor fi numite comitete directoare interimare, care vor functiona timp de sase luni, pana la organizarea concursului pentru posturile de directori de spital. Directiile de Sanatate Publica urmeaza sa trimita astazi tuturor spitalelor din subordine componenta noilor comitete directoare interimare. Toti directorii interimari numiti in spitalele cu peste 400 de paturi (adica in putin peste 100 de spitale) sunt obligati sa completeze, in 15 zile, declaratii de interese si incompatibilitati, prin care opteaza pentru functia de conducere sau pentru cea de profesor si medic.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.