Pentru prima oara un artist canta sapte zile la rand in sapte spectacole diferite, acompaniat de 700 de muzicieni. Unul dintre cei mai valorosi artisti romani ne va calauzi, timp de o saptamana, intr-o lume magnifica, pura si suava a ""risipitorul
Pentru prima oara un artist canta sapte zile la rand in sapte spectacole diferite, acompaniat de 700 de muzicieni.

Unul dintre cei mai valorosi artisti romani ne va calauzi, timp de o saptamana, intr-o lume magnifica, pura si suava a ""risipitorului de frumuseti"", printr-o serie de concerte inegalabile. Cu sapte decoruri de scena diferite, peste 200 de melodii si peste 50 de poezii semnate de mari poeti ai culturii romanesti, Tudor Gheorghe isi va atesta (asa cum a facut-o de fiecare data) virtuozitatea creatiei sale artistice. In aceasta seara are loc primul concert al festivalului ""Primavara simfonic"", unul dintre cele mai pasionante fenomene ale timpului nostru muzical. Mai mult, a insemnat si prima colaborare a artistului cu orchestratorul si dirijorul Marius Hristescu. Cei care vor rata acest concert inedit, vor avea sansa de a fi martorii celorlalte concerte magistrale: ""Toamna simfonic"" (30 mai), ""Petrecerea cu taraf"" (31 mai), ""Diligenta cu papusi"" (1 iunie), in care marele artist va fi acompaniat de 120 de copii din toata tara si de peste Prut; ""In cautarea timpului pierdut""
(2 iunie) - un spectacol in premiera, ""Iarna simfonic"" (3 iunie) si ""Vara simfonic"" (4 iunie), care va incheia festivalul.
CEL MAI BUN. Primul concert dedicat primaverii este greu de incadrat in tipare. La aparitia sa, in 2000, a bulversat piata muzicala romaneasca, succesul fiind neasteptat si unanim (obtinand titlul de ""Cel mai bun album simfonic al anului"", la Premiile Industriei Muzicale Romanesti). Tudor Gheorghe va fi acompaniat de orchestra si corul formate din membrii Teatrului Liric si ai Filamornicii din Craiova.
Trebuie sa fii prezent pentru a intelege cu adevarat daca ceea ce face Maestrul este teatru, recital folcloric sau poezie culta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.