Finalul partidei castigate cu 2-0 impotriva Irlandei de Nord a declansat un conflict intre selectionerul Victor Piturca si vedeta tricolorilor Adrian Mutu. Piturca se afla la al treilea scandal cu un jucator, dupa cele cu Hagi, in 1999, si cu Radoi, anul trecut. Intrat pe teren in repriza secunda a intalnirii de sambata dimineata, Mutu l-a nemultumit pe selectioner printr-un joc exagerat de individualist. ""Da drumul la pase!"", si-a indemnat Piturca jucatorul, moment in care acesta i-a replicat. ""Lasa-ma! Stai pe banca! Stiu ce fac."" Imediat dupa meci, selectionerul l-a informat pe Mutu ca este scos din lot pentru ultimul joc al turneului din SUA, contra Columbiei, care avea sa se incheie la egalitate, 0-0. EXPLICATIE. Din cate se pare, la hotel, atacantul lui Juventus a incercat o impacare cu Victor Piturca, insa acesta a ramas ferm pe pozitii, iar fotbalistul a ratat ultimul amical al echipei nationale de la Chicago. La conferinta de presa care a precedat intalnirea cu columbienii, Piturca a evitat sa dezvaluie cauzele reale pentru care Mutu a fost scos din calcule. ""L-am lasat la hotel pe Mutu din considerente tehnice. M-am gandit ca nu trebuie sa faca parte din echipa pentru acest joc"", a motivat selectionerul. Despre meciul contra Columbiei si despre intregul turneu din SUA, se-lectionerul a declarat: ""Sunt multumit. Am castigat cativa jucatori pentru echipa nationala. Eu, care de obicei nu fac nominalizari, as putea sa spun ca am fost satisfacut de Buga, Maftei, Daniel Niculae, Marius Niculae si Nicolita"". SCUZE. Sambata la pranz, dupa ce s-a convins ca Piturca este de neinduplecat, Mutu a ales sa paraseasca Chicago, indreptandu-se catre Florida, la Miami, acolo unde sotia sa, Consuelo, va naste in aceste zile o fetita pe care cei doi au ales sa o boteze Adriana. Inainte de a parasi cantonamentul echipei nationale, jucatorul si-a cerut scuze selectionerului pentru iesirea din meciul cu Irlanda de Nord, pe care Piturca nu prea le-a digerat. Capitan al reprezentativei in meciul cu Columbia, fundasul Cosmin Contra a declarat: ""Eu tin partea jucatorului, pentru ca sunt si eu jucator, dar si antrenorul are dreptate. Mutu ar trebui totusi inteles, are probleme cu sotia, la club, dar e problema lor si ar trebui sa si-o rezolve. De suparare, Mutu n-a dormit pana la 2:30-3:00 noaptea"". SEVERITATE
""Am fost nemultumit de atitudinea lui. Mi-a raspuns pe teren, si eu asa ceva nu tolerez. A recunoscut ca nu a fost pregatit pentru turneul acesta, iar acest lucru s-a si vazut pe teren, in meciul cu Irlanda de Nord. Decizia pe care am luat-o este provizorie""
Victor Piturca - selectioner Romania SUSTINERE
""Piti s-a luat la harta si cu Gica Hagi, si cu Gica Popescu, si cu Mirel Radoi. N-are frica de nimeni. Sunt de parere ca asa cum zice Piturca asa si trebuie facut, pentru ca, daca nu exista disciplina la echipa nationala, nu se face deloc treaba buna""
Dumitru Dragomir - presedinte LPF ABTINERE
""Este o problema care ii priveste pe selectioner si pe Mutu, dar e greu de inchipuit echipa nationala a Romaniei fara Adrian Mutu. Stiti cum e domnul Piturca... Dansul vrea disciplina in cadrul lotului si este mai exigent in aceasta privinta""
Mirel Radoi - Romania BUGA SI GOIAN, LOVITI