Acum 111 ani, Daniel Swarovski si-a fondat propria companie, cu scopul de a produce si taia cristalul. De atunci brandul Swarovski continua sa fascineze pe toata lumea. Nascut in Bohemia, Daniel Swarovski s-a mutat in Austria, in Tirol, unde, i
Acum 111 ani, Daniel Swarovski si-a fondat propria companie, cu scopul de a produce si taia cristalul. De atunci brandul Swarovski continua sa fascineze
pe toata lumea.

Nascut in Bohemia, Daniel Swarovski s-a mutat in Austria, in Tirol, unde, in 1895, si-a fondat propria companie, cu scopul de a produce si taia cristalul. In fabrica sa, Swarovski a reusit sa produca cristal pur, fara imperfectiuni, inregistrat si vandut sub numele de ""tirolit"". Ulterior, compania a dezvoltat si o divizie de optica, precum si un departament specializat in taierea cristalului si realizarea accesoriilor din cristal. Sub marca ""Strass"", Swarovski a inceput productia componentelor candelabrelor din cristal. Prima colectie de bijuterii a fost lansata in 1977, urmata de o colectie speciala de figurine din cristal in editie limitata, pentru ca ulterior acestea sa devina o parte importanta a afacerii Swarovski. In 1988, este introdus logo-ul companiei - lebada fiind aplicata tuturor produselor. Un an mai tarziu, prima linie de accesorii si obiecte decorative haute-couture marca Swarovski este expusa in hotelul Crillon din Paris.
DIVERSITE. Compania Swarovski a introdus in timp mai multe linii de produse, dintre care cea mai importanta este Silver Crystal (figurine si ornamente), o linie haute-couture de accesorii, si una de decoratiuni interioare. In 1995, la aniversarea centenarului compan-iei, a fost realizat Swarovski Chrystal Worlds, un parc ce prezinta istoria si produsele companiei. La care se adauga diverse alte celebritati cu companii din cele mai diverse domenii: de la electronice, telefonie mobila si pana la decoratiuni interioare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.