La 40 de zile de la Inviere, sarbatorim Inaltarea Domnului la cer, aceeasi zi fiind dedicata eroilor. Atat la Sfintii Evanghelisti, cat si in Faptele Apostolilor gasim relatat momentul Inaltarii Domnului la cer. Poate mai mult decat minunea in sin
La 40 de zile de la Inviere, sarbatorim Inaltarea Domnului la cer, aceeasi zi fiind dedicata eroilor.

Atat la Sfintii Evanghelisti, cat si in Faptele Apostolilor gasim relatat momentul Inaltarii Domnului la cer. Poate mai mult decat minunea in sine ne uimeste bucuria apostolilor. Dar aceasta este explicabila prin promisiunea facuta lor, aceea de a le fi trimis de catre Tatal ceresc Mangaietorul, adica Duhul Sfant. Si stim ca acest lucru s-a intamplat dupa zece zile, cand ei au fost ""imbracati cu puterea"" de a vesti invatatura lui Iisus, care s-a rastignit si a inviat pentru toti cei care cred in El. Ultimele cuvinte pamantesti ale lui Hristos au fost catre apostoli si s-au referit exact la aceasta venire a Duhului Sfant peste ei. ""Si acestea zicand, pe cand ei priveau, S-a inaltat si un nor L-a luat de la ochii lor. Si privind ei, pe cand El mergea la cer, iata doi barbati au stat langa ei, imbracati in haine albe, care au si zis: Barbati galileeni, de ce stati privind la cer? Acest Iisus care S-a inaltat de la voi la cer, astfel va si veni, precum L-ati vazut mergand la cer"" (Fapte 1, 10-11). Si nu intamplator ne amintim in aceasta zi de eroii neamului, intrucat ei se aseamana prin lupta lor curajoasa cu marturisirea credintei de catre apostoli, in conditii vitrege, chiar cu pretul vietii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.