Vreme de o saptamana, Palatul Sutu (Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti) a fost rezervat iubitorilor de natura si fotografie, reuniti de Fotogeografica 2006. Aventura a inceput timid acum zece ani in cadrul Facultatii de Geografie a Unive

Vreme de o saptamana, Palatul Sutu (Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti) a fost rezervat iubitorilor de natura si fotografie, reuniti de Fotogeografica 2006.

Aventura a inceput timid acum zece ani in cadrul Facultatii de Geografie a Universitatii Bucuresti, care indraznea sa sprijine un concurs de fotografie botezat Fotogeografica. Anul urmator, competitia s-a extins la nivelul Centrului Universitar Bucuresti, iar de la a treia editie a capatat caracter national. Cu timpul s-au inmultit ""ajutoarele"".
COMPETITIE ACERBA. La editia din acest an a concursului, organizat de Casa de Cultura a Studentilor si Clubul Ecologic UNESCO Pro Natura, s-au inscris nu mai putin de 135 de concurenti din toata tara, cu peste 600 de fotografii. Juriul de specialitate a ales pentru a fi expuse la Palatul Sutu 120 de lucrari care pot fi vazute si la adresa www.fotogeografica.ro. Iata-i si pe castigatorii acestei editii, anuntati in cadrul galei de vineri seara:
Sectiunea fotoreportaj Geographica: Premiul I - ""Oamenii marii - o zi din viata pescarilor lipoveni din Costinesti"", autor Alexandru Spineanu din Bucuresti. Premiul al II-lea - ""Cortorarii din Bratei - Etnicii romi in cautarea identitatii pierdute"", autor Rares Avram Roman, membru Asociatia ""Aquarius"". Premiul al III-lea - ""Cu tuaregii prin muntii de nisip"", autor Oana Mirela Chachula din Bucuresti, membra Asociatia ""Focul Viu"".
Sectiunea artistica ""Peisajul natural, cultura si traditiile romanesti"": Premiul I - fotografia ""Slalom"", autor Alin Popescu din Slobozia, membru Fotoclub Slobozia.
Premiul al II-lea - fotografia ""Industry"", autor Radu Ponta din Arad. Premiul al III-lea - fotografia ""Despre viata si moarte"", autor Nicolae Eugen Nedelcu din Bucuresti.
In urma voturilor vizitatorilor site-ului www.fotogeografica.ro, Premiul de popularitate Alpinet a fost acordat Minervei Vincze, pentru ""Tara nimanui"".

Oana Mirela Chachula - premiul al III-lea pentru ""Cu tuaregii prin muntii de nisip""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.