Fetele care provin din familii destramate sunt mai putin atractive decat cele care au crescut intr-un mediu placut, sustine un studiu britanic.

Dupa ce au comparat 229 de tinere, cercetatorii de la Universitatea St. Andrew au ajuns la concluzia ca fizionomia si silueta sunt mai masculine la fetele ai caror parinti au divortat sau care au fost nefericite in copilarie. De vina ar fi, spune dr. Lynda Boothroyd, liderul echipei de cercetare, nivelul de testosteron (hormon masculin) mai crescut la aceste fete. ""Copiii ar fi putut mosteni aceasta cantitate mare de testosteron de la parinti. Pe de alta parte, corpul nostru elibereaza hormoni pentru a face fata stresului"", a explicat Lynda Boothroyd.
SANATATE. Un alt aspect pe care l-au sesizat cercetatorii este sanatatea mai proasta a fetelor provenite din familii destramate. Din datele pe care le-au adunat, comparand cele doua grupuri de fete, reiese ca indicele masei corporale este mai mare la tinerele cu probleme de familie, iar greutatea acestora este semnificativ mai mare decat la celelalte. Studii anterioare au aratat ca fetele ai caror parinti au divortat au menstruatie timpurie, isi incep viata sexuala mai devreme si raman insarcinate de la varste mici. (Oana Antonescu)