Specialistii se straduiesc sa afle care este originea orientarii noastre sexuale. Este determinism genetic sau comportament sexual dobandit? Dilema! Caci nu se poate formula un raspuns categoric. Sunt numeroase studii sociologice care dove

Specialistii se straduiesc sa afle care este originea orientarii noastre sexuale. Este determinism genetic sau comportament sexual dobandit? Dilema! Caci nu se poate formula un raspuns categoric.

Sunt numeroase studii sociologice care dovedesc ca homosexualitatea exista in toate societatile. Procentul persoanelor cu orientare homosexuala este aproximativ egal, indiferent de societate sau perioada istorica. Potrivit unor statistici, homosexualitatea este valabila la aproximativ 3% din populatie. La acest procent trebuie adaugate persoanele care au comportament bisexual, adica sunt homosexuali de ocazie.
OBSESIA AMERICANA. In 1991, doctorul Le Vay, neurolog la Institutul Salk din SUA, publica un studiu anatomic efectuat pe o zona a creierului (hipotalamus) in cazul a 41 de persoane decedate din diverse motive, din care 16 erau homosexuali. Studiul sustine ca o structura minuscula botezata INH3, cunoscuta ca fiind activa in comportamentul sexual al mamiferelor, era de doua ori mai mic in cazul creierului persoanelor homosexuale analizate. In 1993, o alta echipa medicala, coordonata de Dean Hamer, a incercat sa demonstreze caracterul genetic al homosexualitatii. El sugera prezenta unei particularitati localizate pe ""bratul lung al cromozomului X"" transmis doar de mama si care ar fi mai frecvent depistat la persoanele homosexuale.
In aprilie anul trecut, o alta echipa din SUA a incercat sa faca o asociere intre schema mainii barbatului si comportamentul sexual. Sub actiunea hormonilor masculini, barbatii au indexul mai scurt decat inelarul. Potrivit acestui studiu, femeile homosexuale ar avea o mana cu aceste caracteristici ale degetelor proprii barbatilor. Aceste studii sustin ipoteza potrivit careia ne nastem cu orientare heterosexuala, homosexuala sau bisexuala, indiferent de educatia sau mediul in care ne formam.

STUDII


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.