Statul a pierdut ieri unul dintre cele mai cunoscute monumente ale sale, Castelul Bran. Casa atat de draga Reginei Maria si Principesei Ileana a devenit proprietatea lui Dominic Habsburg si a surorilor sale, Maria Magdalena si Elisabeta.

Sosirea alaiului princiar a fost emotionanta. Proprietarii Domeniului Bran au fost asteptati de oficialitatile locale si de fosti colegi de scoala, ba chiar si de fosta invatatoare a celor doua principese. Lacrimi si multe strangeri in brate. ""Nu ma gandesc la comunisti cu ura. Sunt oameni buni si rai, ei au fost rai, dar si-au facut datoria pentru care fusesera trimisi la Bran"", afirma Dominic, rememorand momentul plecarii fortate in exil a familiei regale.
VARIANTA. Mostenitorii declara ca viitorul Branului nu este hotarat. Abia dupa intervalul de trei ani, in care castelul ramane in administrarea statului, se va oferi un raspuns care va clarifica situatia domeniului Bran. Foarte important, Dominic a declarat ca ""vanzarea este o varianta pentru viitorul castelului"".