El Colacho - Sarituri peste bebelusi In traditia spaniolilor de a impleti ritualurile religioase cu elemente pagane si populare se inscrie si Festivalul sariturilor peste bebelusi - El Colacho. In perioada 26-30 mai, pe intreg teritoriul Spaniei a

El Colacho - Sarituri peste bebelusi
In traditia spaniolilor de a impleti ritualurile religioase cu elemente pagane si populare se inscrie si Festivalul sariturilor peste bebelusi - El Colacho. In perioada 26-30 mai, pe intreg teritoriul Spaniei au loc, pe langa procesiuni religioase, o serie de manifestari, de la piese de teatru invaluite in mister la celebrari populare cu aceleasi trasaturi. Ritualul sariturilor peste bebelusi este, probabil, cea mai ciudata dintre aceste manifestari. Festivalul a fost organizat in localitatea Castrillo de Murcia pentru prima data in 1620, cand localnicii au privit cum cativa barbati in toata firea au efectuat sarituri peste bebelusii care dormeau linistiti in cosuletele lor. Mai mult, barbatii erau costumati in diavoli, purtau bice si bate si scoteau sunete inumane. Se spune ca barbatii astfel costumati efectueaza tot acest ritual pentru a purifica sufletele copiilor nascuti in anul respectiv. Nici un copil din Castrillo de Murcia nu scapa de El Colacho, altfel nu este considerat crestin in adevaratul sens al cuvantului.

Crescatorie de crocodili

Un fermier din Cambridgeshire, Marea Britanie, a infiintat prima crescatorie de crocodili din Regatul Unit, relateaza Rompres. Andy Johnson (36 de ani) detine opt crocodili de Nil importati din Africa. El spera sa inceapa vanzarea reptilelor, sub forma de carne comestibila, in cel mult patru ani.

Prea scund - N-a facut inchisoare din cauza inaltimii
O judecatoare din Australia a hotarat ca un barbat de doar 1,50 metri inaltime, gasit vinovat de agresarea sexuala a unui minor, este mult prea scund pentru a supravietui in inchisoare, fapt pentru care a decis ca acesta sa fie pus sub supraveghere, in libertate, pentru o perioada de 10 ani. Judecatoarea Kristine Cecava - citata de Associated Press - a declarat ca faptele lui Richard Thompson, in varsta de 50 de ani, ar fi meritat o sentinta mult mai aspra, dar ca s-a temut de posibilitatea ca acesta nu ar fi rezistat pericolelor din inchisoare. Thompson va fi monitorizat neincetat pe perioada celor 10 ani, fiindu-i interzis sa fie singur cu persoane sub 18 ani sau sa aiba relatii cu femei care au copii mai mici de aceasta varsta.
Asistenta sociala - Mama grijulie cu viata sexuala a fiicei
Angajatii serviciilor de asistenta sociala dintr-un oras german - sunati de o mama ingrijorata de comportamentul desantat al fiicei sale - au fost socati cand au aflat varsta tinerei. Ei au trebuit sa-i explice mamei de 92 de ani ca viata sexuala a fiicei sale de 68 de ani nu este treaba lor. Adelheid Schmidt a format numarul serviciului de asistenta sociala din Hildesheim imediat dupa ce a aflat ca fiica ei, Tina, are un iubit.
Plangeri - Fata de la meteo, gravida
Telespectatorii elvetieni sunt suparati pe fata de la meteo care, ""in ciuda faptului ca este insarcinata in luna a opta, continua sa prezinte vremea"". Reprezentantii Tele-Zueri au declarat ca au primit zeci de scrisori in care privitorii se plangeau de sarcina avansata a Jeannettei Eggenschwiler si cereau excluderea acesteia. ""Se pare ca unii dintre telespectatori considera sarcina ceva dezgustator si am primit multe mesaje in care sunt facuta perversa"", a declarat fata de la meteo.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.