Nationala feminina de handbal a Romaniei revine dupa aproape sase ani in Sala Polivalenta din Bucuresti, unde va disputa prima mansa a meciului de baraj pentru calificarea la Campionatul European din decembrie, contra Serbiei-Muntenegrului. Partida e
Nationala feminina de handbal a Romaniei revine dupa aproape sase ani in Sala Polivalenta din Bucuresti, unde va disputa prima mansa a meciului de baraj pentru calificarea la Campionatul European din decembrie, contra Serbiei-Muntenegrului. Partida este programata maine, de la ora 11:00, si va fi transmisa in direct de TV Sport.
REZULTATE. Romania este detinatoarea unui record in lumea handbalului: este singura tara care nu a lipsit de la nici un turneu final, fie european, fie mondial. Daca adversarele noastre de duminica au doar trei prezente la intrecerea continentala, tricolorele au fost prezente la toate cele sase editii. Cel mai bun rezultat inregistrat de handbalistele noastre in istoria Europenelor a fost locul patru ocupat in 2000, atunci cand intrecerea s-a desfasurat in Romania. La CE 2004 din Ungaria, Romania s-a clasat pe locul 7, iar Serbia-Muntenegru pe 12. Ultima infruntare dintre cele doua nationale dateaza din noiembrie 2004, in Trofeul Carpati de la Cluj, cand s-a consemnat egalitate (29-29).
RAZBUNARE. Vicecampioana mondiala la Sankt Petersburg, selectionata feminina de handbal a Romaniei porneste cu prima sansa in confruntarea cu Serbia. Pe langa miza propriu-zisa, calificarea la CE, partida reprezinta si un prilej pentru tehnicianul Gheorghe Tadici de a ""se razbuna"" pe antrenoarea nationalei Serbiei, daneza Anja Andresen. Motivul este acela ca dupa Mondialul din Rusia, Andersen l-a catalogat drept ""prost"" pe Tadici, care nu o convocase la lot pe Carmen Amariei Lungu, eleva ei la Slagelse. Mai mult, in sala va avea loc un alt duel inedit, selectionerul Tadici contra Boris Tadici, presedintele Serbiei, care si-a anuntat prezenta la meci. ""Este varul meu"", a glumit tehnicianul roman. Partida va fi arbitrata de gemenii germani Bernd si Reiner Methe, iar intrarea este libera.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.