Iata ca nu doar reprezentantii PD sau cei ai PSD sunt nemultumiti de actuala guvernare, in special de activitatea premierului Calin Popescu-Tariceanu, ci chiar in randul PNL exista persoane care au inceput sa dea semne de nerabdare in ceea ce-l prive

Iata ca nu doar reprezentantii PD sau cei ai PSD sunt nemultumiti de actuala guvernare, in special de activitatea premierului Calin Popescu-Tariceanu, ci chiar in randul PNL exista persoane care au inceput sa dea semne de nerabdare in ceea ce-l priveste pe acesta, activitatile coordonate de el si oamenii "fideli" din jurul sau. Astfel, celor care se aflau deja pe "lista neagra" (Mona Musca, Valeriu Stoica, Cristian Boureanu, Theodor Stolojan, Raluca Turcan) este posibil sa li se alature acum si deputatul PNL, Crin Antonescu, care a lansat ieri o serie de critici dure la adresa premierului, pe care l-a acuzat ca nu restructureaza Executivul din cauza "puternicei clientele de partid". "Tariceanu si-a facut un guvern intim, de colaboratori foarte apropiati, dar acum trebuie vazut care dintre acestia au corespuns asteptarilor si care nu", a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, Crin Antonescu, precizand totodata ca premierul a mostenit structura guvernamentala conceputa de cuplul Nastase-Cozmanca, la care a mai adaugat cateva agentii, consilieri si alte structuri care nu si-au dovedit, pana acum, utilitatea. "Cancelaria primului ministru este, practic, un al doilea guvern, care are o serie de departamente. Exista numeroase agentii a caror activitate este foarte discreta. In plus, cred ca, pentru a face controlul aquis-ului comunitar, nu trebuie neaparat o persoana cu rang de ministru, cum nici in fruntea Secretariatului General al Guvernului nu cred ca ar fi nevoie de un ministru", a spus liberalul, adaugand insa ca restructurarea guvernului va starni noi tensiuni in Alianta daca la baza va fi "jocul politic PNL-PD" si nu vor sta principiile eficientei executivului si ale programelor electorale.

Clientela, pe cele mai inalte culmi
In opinia lui Antonescu, actuala structura a guvernului este consecinta existentei "unei numeroase clientele de partid", in cazul tuturor fortelor politice care s-au succedat la guvernare, pe care, insa, actuala putere "a ridicat-o, intr-un anumit sens, pe cele mai inalte culmi".
Mai mult, el a afirmat ca, inaintea oricarei discutii despre remaniere, ar fi fost necesar ca fiecare dintre partidele coalitiei guvernamentale sa fi facut o astfel de evaluare. "Am vazut deja o remaniere foarte rapida (n.r.- mutarea lui Radu Stroe in locul lui Mihai Voicu, ca secretar general al guvernului, si numirea acestuia din urma ca ministru delegat pentru relatia cu parlamentul), care nu a fost explicata sau discutata si care mie mi se pare nejustificata, de rau augur. Daca asta este viziunea premierului despre remaniere este foarte putina si este prost facuta", a spus liberalul, care crede ca restructurarea guvernului ar trebui sa vizeze, in primul rand, Cancelaria primului-ministru.

olteanu reactioneaza: "Sa-si vada de responsabilitatile de parlamentar"
"Crin Antonescu a fost, daca nu gresesc eu, vreme de doi ani si ceva intr-un guvern, n-a inteles nimic atunci si nu intelege nimic nici acum. Cred ca ar trebui sa-si vada de responsabilitatile lui de parlamentar, sa isi infiinteze cabinet parlamentar la Bucuresti, unde are circumscriptie, sa mai vina pe la Camera Deputatilor si dupa aceea sa vorbeasca despre altii", a replicat presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, mentionand ca, cel putin deocamdata, nu se vor lua nici un fel de masuri in legatura cu declaratiile facute de acesta. "Risca doar sanctiunea de a deveni ridicol", a spus Olteanu, precizand insa ca nu-l va mai sustine pe Antonescu la sefia grupului PNL din Camera Deputatilor pentru sesiunea urmatoare, intrucat prestatia de pana acuma a acestuia a fost "extrem de slaba".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.