Fanel Pavalache (foto), fost consilier personal al sefului SGG, a cerut procurorilor anticoruptie sa-l introduca in programul de protectie a martorilor, dupa ce el a facut mai multe autodenunturi la DNA, pe baza carora fostul lui sef, senatorul Serba
Fanel Pavalache (foto), fost consilier personal al sefului SGG, a cerut procurorilor anticoruptie sa-l introduca in programul de protectie a martorilor, dupa ce el a facut mai multe autodenunturi la DNA, pe baza carora fostul lui sef, senatorul Serban Mihailescu, a fost deja trimis in judecata.

Dupa cum v-am informat in urma cu doua saptamani, Pavalache, zis ""Crapul"", a spus procurorilor DNA ca, pentru a putea primi un post in Guvern, Mihailescu i-ar fi cerut, din partea lui Adrian Nastase, o sponsorizare pentru partid in valoare de un miliard de lei.
DOSAR NOU. ""Serban Mihailescu mi-a spus ca vrea banii cash si in lei. Am schimbat valuta ce o aveam pana la un miliard de lei, suma expres ceruta de Serban Mihailescu ca fiind pretul protectiei politice si garantia numirii in Guvern intr-o functie importanta. In luna septembrie 2000, am pus banii intr-o geanta de voiaj si impreuna cu soferul meu, Zamfir Cristian, m-am deplasat cu masina (...) la biroul lui Adrian Nastase de la Camera Deputatilor. Aici ma astepta Serban Mihailescu, caruia i-am dat geanta cu bani"". Denuntatorul mai spune ca din acel moment, pentru a-si mentine functia a fost nevoit sa dea si ""a dat lui Adrian Nastase, la cererea si prin intermediul lui Serban Mihailescu"" tablouri ale unor pictori celebri, statui si statuete de mare valoare si 11 arme de vanatoare"". Procurorii fac cercetari cu privire la aceste aspecte, dar nu au inceput inca urmarirea penala.
REACTIE MIHAILESCU. Senatorul PSD Serban Mihailescu ne-a declarat aseara ca denuntul lui Pavalache este calomnios. El a negat ca ar fi pretins si primit miliardul ori orice alte bunuri de valoare, pentru Adrian Nastase. ""Aceste chestiuni au fost infirmate la DNA chiar de martorii propusi de denuntator. Este o minciuna grosolana. Noi suntem intr-o perioada de hartuire politica, in toate formele, efectuata de organele de ancheta. Ne vom apara in fata justitiei.""
... SI NASTASE In replica, fostul premier Adrian Nastase a catalogat totul drept ""o diversiune de vineri seara, cand se incearca schimbarea agendei mass-media"", concentrata in ultimele zile pe atitudinea autoritatilor in lupta cu gripa aviara. In opinia sa, dezvaluirile lui Pavalache sunt ""o mizerie"", in conditiile in care ele vin la doi ani dupa ce fostul consilier a fost arestat. Adrian Nastase a adus si un alt argument ca dezvaluirile sunt ""o facatura"": nimeni in septembrie 2000 nu stia ca PSD va castiga alegerile si ca el va fi numit premier astfel incat sa-l puna consilier pe Pavalache. ""Nu l-am intalnit niciodata"", a tinut sa precizeze fostul premier.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.