Maine are loc pe platoul Bucegi, in Valea Malinului, concursul de schi ""Ecoul Malinului"". Competitia este recomandata celor care vor
sa incerce schiul si la
temperaturi inalte.

Acum doua saptamani inca mai tremuram prin ploaie si ne minunam ca de mult nu am mai avut o primavara atat de racoroasa. Zilele acestea lucrurile s-au schimbat radical. Caldura sufocanta, aer irespirabil in tramvai, astfel ca romanii au ajuns sa fuga de soare ca dracua€™ de tamaie.
SENZATIE. In tot acest decor, apare si o ciudatenie. Una cat se poate de mare. Sezonul sporturilor de iarna inca nu s-a incheiat! Maine este programat la Busteni, in masivul Bucegi, pe Valea Malinului, ultimul concurs de schi din sezonul 2005-2006. Cum zapada din Valea Dorului, de la Sinaia, s-a dus, organizatorii se asteapta la o afluenta maxima de schiori dornici sa-si incerce maiestria intr-un moment in care primavara parca si-a dat mana cu vara.
TRASEU. Accesul pana la locul de desfasurare a concursului intitulat ""Ecoul Malinului"" se va face din Busteni cu Telecabina Babele, apartinand celor de la Teleferic Prahova. O calatorie pana pe platoul Bucegi costa 19 RON. De la Babele, toti participantii la concurs vor fi nevoiti sa mearga cu schiurile si claparii in spate pe o poteca turistica timp de o ora pana la intrarea pe Valea Malinului.
PROGRAM. Competitia, organizata de Alpin Club Ecoul Bucuresti, este programata sa inceapa la ora 11:00 si va fi atent supravegheata de angajatii de la Salvamont Busteni. Riscul unor avalanse este exclus in aceasta perioada, zapada pastrandu-se doar pe firul vai, nu si pe
versantii abrupti. Pe langa distractia prilejuita de zapada numai buna de schi, turistii se mai pot bucura si de soarele care bate cu putere. Lucru numai bun pentru dobandirea unui bronz sanatos.

BUSTENI