""Enough is enough!"". Cuvintele au fost auzite ieri in sala de plen a Senatului si au marcat protestul pe englezeste al alesilor fata de privilegiile pentru magistrati pe care le propunea o ordonanta de urgenta a Executivului.

DREPTURI. Sistem de salarizare diferit, sporuri de pana la 30% pentru vechime, cazare la hotel de trei stele in cazul detasarilor, calatorii gratuite lunar, inclusiv cu avionul, premii anuale, asistenta medicala, medicamente si proteze gratuite pentru ei si familie. Toate aceste privilegii pe care, conform OU 27/2006, le primesc magistratii au starnit ieri mania senatorilor, care au protestat vehement, indiferent de apartenenta politica. Tonul protestelor a fost dat insa dupa aproape o ora si jumatate de discutii linistite la ordonanta de urgenta in cauza. Democratul Radu Berceanu a insfacat un microfon si a criticat in doua limbi sistemul preferential instituit de ordonanta doar pentru unii. ""Cred ca s-a depasit de mult bunul-simt. Am votat pana acum pe ideea ca este o initiativa a Guvernului si ca trebuie sa sprijinim Guvernul, si ca procurorii si judecatorii sa nu fie tentati sa primeasca anumite beneficii. Dar nu trebuie sa ajunga intr-un loc de unde nu mai vad nivelul de trai al celorlalti. Aceasta categorie speciala care imparte dreptatea, dreptate care insa de la UE nu se vede deloc a fi corect impartita, primeste drepturi care trec de orice limita de intelegere. In limba engleza e un cuvant: «enough is enough!»"", a criticat Berceanu, adaugand propunerea de retrimitere a actului la comisii, acceptata de plen.
IRONII. Finalul ironic al speech-ului democratului a stranit aplauze in sala: ""Nu credeti ca ar trebui sa vina aicea de doua ori pe luna,
sa-i si leganam, asa, putin?! Si sa le aranjam si cate o vizita gratuita, ca sa se relaxeze"".

CORNELIA CAZACU, APROAPE DE LESIN