Sase membri ai clanului Clamparu au fost ieri trimisi in judecata la Tribunalul Sibiu, de procurorii DIICOT, intr-o speta disjunsa din primul dosar penal privindu-i pe membrii acestui clan mafiot. INCULPATI IN LIPSA. Dupa trimiterea la instanta a
Sase membri ai clanului Clamparu au fost ieri trimisi in judecata la Tribunalul Sibiu, de procurorii DIICOT, intr-o speta disjunsa din primul dosar penal privindu-i pe membrii acestui clan mafiot.

INCULPATI IN LIPSA. Dupa trimiterea la instanta a primului lot de inculpati, printre care figureaza si urmaritul international Ioan Clamparu, acum vor raspunde in fata judecatorilor Tiberiu Cozmin Matenciuc si Nicolai Barsan, arestati. Ceilalti patru inculpati din lotul doi lipsesc: Lucian Constantin Dinu si Gelu Constantin Gabura, Nicolae Oltean, zis ""Jokerul"", si Iohann Friederick Borthmes, zis ""Sasu"", ultimii doi neavand mandate de arestare. Toti sunt acuzati de constituire, aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat, trafic de persoane, spalare de bani si proxenetism.
Grupul condus de Ioan Clamparu a strans, din activitati de crima organizata, sume totalizand milioane de dolari, bani folositi si pentru a determina stoparea amplei anchete declansate impotriva grupurilor de crima organizata, potrivit rechizitoriului DIICOT, din cadrul Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Toate veniturile obtinute din practicarea prostitutiei in Spania erau incasate de traficanti si transferate in Romania, unde erau utilizate pentru racolarea altor femei, dar si pentru cumpararea de imobile, autoturisme de lux, aparatura electronica, bijuterii. O alta parte din bani era investita in afaceri, pentru a ascunde provenienta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.