Primul-ministru, Calin Popescu Tariceanu, l-a desemnat ieri pe noul sef al veterinarilor, in persoana lui Marian Avram, directorul Directiei Sanitar Veterinare Tulcea.
Numirea va intra in vigoare dupa publicarea deciziei premierului in Monito
Primul-ministru, Calin Popescu Tariceanu, l-a desemnat ieri pe noul sef al veterinarilor, in persoana lui Marian Avram, directorul Directiei Sanitar Veterinare Tulcea.
Numirea va intra in vigoare dupa publicarea deciziei premierului in Monitorul Oficial, dar da nastere la un nou val de suspiciuni. Cu toate ca politicienii afirmasera ca Autoritatea Veterinara este un organism tehnic care trebuie condus de specialisti, iar presedintele Basescu a criticat aspru felul in care a fost gestionata criza aviara si de aceasta data a fost respectat algoritmul politic. In baza protocolului, conducerea ANSVSA apartine Partidului Democrat. Marian Avram, medic primar veterinar de profesie, este membru PD. A absolvit in 1991 Institutul Agronomic Nicolae Balcescu din Bucuresti. Din 1992 pana in 1995 a fost seful fermei Unitatii militare (02150H1) din Babadag. Intre 1999 si 2001, a fost numit Director al DSV Tlucea, fiind numit din nou in aceasta functie in aprilie 2005. CHELTUITORUL. Cu ocazia primului val de gripa aviara, numele sau a fost pomenit in scandalul substantelor dezinfectante. O serie de producatori si importatori de substante au acuzat, la vremea respectiva, faptul ca nu au fost facute licitatii si ca achizitiile au fost dirijate. Sub conducerea lui Avram DSV-ul a achizitionat in octombrie 2005, 20.000 de litri de Forsept si 5.000 de litri de Aldezin. Ambele substante sunt produse de Institutul Pasteur si distribuite de Farmavet. A fost cea mai mare cantitate de substanta cumparata la nivelul DSV-urilor, iar achizitia s-a facut prin negociere cu sursa unica. Luat la intrebari de un cotidian central, Avram a declarat nonsalant ca ""Farmavet este (...) un furnizor traditional pentru reteaua de stat. Faptul ca, intre timp, fostul Institut Pasteur a fost preluat de o alta societate este mai putin important pentru noi"". Calitatea Forseptului a fost pusa la indoiala de unii specialisti. Produsul are la baza formol, substanta care nu este eficienta la temperaturi scazute. Conducerea Pasteurului a declarat ca Forseptul contine si alte substante care il fac eficient si la temperaturi scazute. (D.R.) POMPE SUPRAEVALUATE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.