Panurile secrete pentru apararea premierului britanic Tony Blair in eventualitatea producerii unui atac terorist au fost uitate intr-o camera de hotel, scrie publicatia Independent.

Dosarul in care se aflau planurile mai continea o enumerare a modalitatilor in care asasinii ar putea incerca sa-l omoare pe premier si membrii Cabinetului, incluzand atacuri cu mortiere, cu masina-capcana, cu grenade si kamikaze.
Este vorba despre aranjamentele de securitate pentru Conferinta Partidului Laburist, programata pentru luna septembrie a acestui an. Planurile au fost uitate intr-un hotel din Manchester, orasul care va gazdui si Conferinta. Odata gasit, dosarul a fost inmanat ziarului The North West Enquirer, care l-a predat politiei locale. Nu este clar deocamdata din vina cui s-a pierdut.
PENTRU ORICE EVENTUALITATE. Desi documentele purtau stampila ""Restrictionat"" si ""Confidential"", politia sustine ca nu a fost compromisa securitatea premierului si nici nu au fost inregistrate amenintari la adresa acestuia. Un purtator de cuvant al politiei din Machester a declarat ca ""nu exista informatii care sa sugereze ca acest eveniment este o tinta specifica pentru teroristi. Cu toate acestea suntem constienti de faptul ca orasul a mai fost vizat in trecut, asa ca trebuie sa ramanem vigilenti si este normal sa avem planuri pentru orice eventualitate pentru a face fata in caz ca se va intampla ceva"". In 1996, centrul Arndale din Machester a fost bombardat de IRA.