Cea mai recenta premiera a lui se cheama, incitant, ""Un tango mas"" Binecunoscutul coregraf si dansator a initiat in 2001 o serie de spectacole de dans, intitulata ""Dans la Odeon"". ""Un tango mas"" este cel mai recent spectacol din acest progra
Cea mai recenta premiera a lui se cheama, incitant, ""Un tango mas""

Binecunoscutul coregraf si dansator a initiat in 2001 o serie de spectacole de dans, intitulata ""Dans la Odeon"". ""Un tango mas"" este cel mai recent spectacol din acest program, in care o are ca partenera pe Monica Petrica. O ora, o poveste de dragoste adevarata, decupata din viata, cu tot ce implica ea: pasiune, tradare, sinceritate, minciuna, tandrete, cearta, ura, impacare, despartire. Sau nu. Un tango argentinian se danseaza daruindu-te total. Fara compromisuri. Pe tine, ca privitor, te intereseaza mai ales picioarele dansatorilor, pe cand dansatorii sunt preocupati in egala masura si de expresivitatea corpului si-a bratelor, si de intensitatea privirii. Ca-i vorba de milonga, boleo, orillero, choclo, lunfardo ori sentada, tangoul argentinian pare sa aiba radacini in negurile istoriei vechilor greci, desi data sa de nastere e plasata undeva la finele secolului al XIX-lea, in bordelurile din Buenos Aires. Cu asemenea ""parinti"", tangoul nu poate fi decat un amalgam de erotism, lascivitate si fericire razboinica. Nici unul dintre parteneri nu poate trisa, amandoi trebuie sa straluceasca. ""Un tango mas"" este un spectacol in care cele doua stele, Razvan Mazilu si Monica Petrica, sunt puse in valoare si de regia lui Alexandru Dabija, si de costumele Wilhelminei Arz, si de dansatorii de la clubul Tangotangent.
De la debutul sau din 1995, in ""Dama cu camelii"", Razvan Mazilu a evoluat ca dansator, dar a semnat si coregrafia multor spectacole de la Opera Romana, TNB, Teatrul Odeon, Clubul Prometheus etc. ""Jocul de-a Shakespeare"", ""Ingerul albastru"", ""Anna Karenina"", ""Rosu si Negru"", ""Vorbeste-mi ca ploaia si lasa-ma sa te ascult"", ""Sell me!"", ""Portretul lui Dorian Gray"" si ""Simfonia fantastica"" sunt numai cateva dintre spectacolele al caror protagonist a fost.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.