PIATA MUNCII. Numarul de salariati a scazut in trimestrul al II-lea cu 4.000 de persoane, cu 0,3% sub media primului trimestru, iar in primul semestru scaderea a fost cu 4% fata de primele 6 luni ale lui 2006. Potrivit Comisiei Nationale de Prognoza,
PIATA MUNCII. Numarul de salariati a scazut in trimestrul al II-lea cu 4.000 de persoane, cu 0,3% sub media primului trimestru, iar in primul semestru scaderea a fost cu 4% fata de primele 6 luni ale lui 2006. Potrivit Comisiei Nationale de Prognoza, numarul mediu de salariati va scadea si pe trimestrul al III-lea, cu 1,1% fata de trimestrul anterior, pana la 1,584 milioane de persoane.


AMENZI. Comerciantii care vor insela clientii prin reclame vor fi amendati cu sume intre 3.000 si 30.000 de lei. Potrivit unui proiect de lege, publicitatea inselatoare si cea comparativa ilegala vor fi interzise. Comerciantii care isi fac publicitate trebuie sa demonstreze acuratetea afirmatiilor.


SCADERE. Leul a pierdut de 4 ori mai mult in criza pietelor financiare fata de zlotul polonez, dar mai putin decat forintul maghiar. In intervalul 25 iulie-17 august, leul a pierdut 4,58% fata de euro, in vreme ce zlotul polonez doar 1,2%. Forintul a scazut cu 5,46%, iar lira turceasca cu 8,81% fata de moneda unica europeana. (D.I.)


RELUARE. Zborurile pe aeroportul Baneasa au fost reluate ieri, dupa 3 luni de reparatii la pista. Daca primele aterizari au avut loc incepand din 15 august, primele decolari au inceput din 19 august. Investitia de 20 de milioane de euro a dus la marirea numarului de check-in-uri la 9, fata de 4 cat era inainte, s-au creat 300 de locuri de parcare, spatii comerciale si restaurante. Extinderile vor duce la tranzitarea aeroportului de 1,3 mili-
oane de persoane pe an, fata de 700.000, cat a fost in 2006.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.